Uncategorized

...now browsing by category

 

Gott Nytt År 2024

lördag, december 30th, 2023

Dagen  före Julafton var en strålande dag med gnistrande snö. Jag gick förväntansfullt in på www.skidspår.se och såg att det bjöds på fantastiska spår i Hindås. Men då kom MOTSTÅNDET! Gå ner i källaren och leta fram skidor och pjäxor och var är vallan?, skrapa rutorna på bilen (sitter säkert stenhårt) och det finns nog inte någon parkeringsplats ledig.  MEN fantastiska skidspår och sol och jag är inte där! Jag tog tag i mig själv och hämtade skidorna, skrapade bilen och åkte till Hindås. Gott om pakeringsplatser! Fantastiskt glid. Jag åkte varv efter varv tills solen började gå ner. På natten började det regna och på julaftons morgon var det mesta av snön borta. Så tacksam att jag övervann mitt motstånd.

Jag älskar dessa långhelger då man både får tid att umgås med familjen, kura in sig med en god bok, vara ute i naturen, hinna meditera och reflektera. Just i slutet av året är det fint att i tacksamhet gå igenom årets händelser och fundera på hur det varit och om något behöver släppas eller förändras.

Och då är det ju det där med motstånden och svårigheten att förändra. Varför är det så svårt?!

Genom healingens grunder har jag fått en djupare förståelse och medkänsla med mig själv och andra för dessa svårigheter. Ofta finns grunden till motståndet och känslorna långt tillbaka i tiden, kanske i barndomen eller ibland till och med i tidigare liv.

Jag tror mig ha förstått att mitt till synes lilla motstånd mot att åka skidor en strålande vinterdag hänger ihop med djupa sår från barndomen där jag inte fick ha behov och inte fick visa känslor. Jag brottas fortfarande ibland med den inre rösten som säger – Du får inte lyssna på dina egna behov!

Det finns några tekniker som är särskilt värdefulla och som jag är så tacksam för att ha lärt mig och gärna delar med mig av. Att gå tillbaka till tidigare minnen genom en regressionsmeditation eller en shamansk  ritual ”Soul Retrieval” kan ge värdefulla insikter för att lösa upp och hela gamla trauman. I den shamanska ritualen kan vi bli varse kontrakt som vi har skrivit med oss själv när vi råkar ut för ett trauma och som vi sedan omedvetet följer. Det kan ha ett stort värde att bryta dessa kontrakt och skriva nya kontrakt som tjänar oss bättre.

Jag tycker att det är fint att göra dessa ritualer i grupp för att stötta varandra och tillsammans få nya insikter. Alla brottas vi med olika teman genom livet. De återkommer, men då är det en tröst att se att vi inte är ensamma och att vi hela tiden kommer lite längre på helandets väg när vi ger det en chans. Blir du inspirerad är du varmt välkommen att delta i en workshop eller göra en enskild meditation eller ritual.

Även om det ser mörkt ut i världen så är vi många som arbetar för att sprida Kärlek, förståelse, helande, fred och frid. Det är viktigt att påminna oss om at vi alla kan bidra med goda tankar och kärleksfulla handlingar.

Jag önskar dig ett kärleksfullt och inspirerande Nytt År.

/Lill

Beröring som berör

söndag, december 25th, 2022

Jag vill skriva om två olika företeelser på detta tema – Rosenmetoden  och Tantra.

I båda är det tydligt hur respektfull beröring kan ta dig närmare dig själv, närmare ditt autentiska JAG. Kroppen och känslorna kan vägleda dig.

Under hösten gick jag en intensivkurs i Rosenmetoden. Rosenmetoden har just som slogan ”Beröring som berör”. Det är en varsam, men djupgående metod som hjälper dig att få kontakt med de känslor som omedvetet hålls inne.Terapeuten utforskar spänningar i kroppen. Spänningarna och den begränsade andningen visar tydligt var det är något som sitter fast och som begränsar klienten. Metoden hjälper dig att lösa upp hinder så att spänningar frigörs. När du tillåter smärta att komma till ytan befrias du. Det är transformerande.

Kursen gav mig en djupare förståelse för kroppen som redskap för helande samt en djupare insikt hur viktigt det är att jag som terapeut är helt närvarande. Det krävs många kurser och övningsklienter för att bli färdig Rosenterapeut. Appellerar detta till dig kan du gå en introduktionskurs eller ta kontakt med Humanova (som administrerar verksamheten) och prova på som träningsklient.

En annan beröring som också berör är tantrisk beröring. Tantran har verkligen många uttrycksformer, men jag tror att jag vågar gå i god för att det mesta som erbjuds på området ger dig möjlighet att komma djupare i kontakt med dig själv och din Längtan. Ofta ingår s.k. sharing. När vi kärlekfullt delar det vi är i påverkas immunförsvaret positivt.

Jag hade förmånen att var med och assistera på en tantrahelg med Intimcoachen Sandra Bergman. Deltagarna möttes i lekfulla, utforskande och respektfulla övningar.

En man som var med för andra gången uttryckte: ”Jag åkte till kursen som en man och åkte därifrån som en annan man. Därför är jag här igen”.

Det berörde att ta del av hur många öppnade upp från osäkerhet ch rädsla till ”YES -nu vill jag leva livet fullt ut!”

Ofta är det inre hinder som göra att vi inte vågar leva fullt ut.

Jag var vid vintersolståndet på en mycket vacker shamansk ceremoni på Naturhuset Naturligtvis.

Där var vi ett tjugotal kvinnor och män som i en Despacho (tacksamhetsceremoni genom en offergåva till Moder Jord) fick dela och lämna ifrån oss det som hindrar oss att leva fullt ut.

Det blir för mig tydligare och tydligare att vi alla skalar bort lager på lager av inre hinder – såriga minnen, sorg. rädlsa, föreställningar etc för att mer och mer våga vara oss själva och våga vara nära andra.

Jag vill inbjuda dig som inte vågat prova tantra att komma på en kväll som jag valt att kalla ”Tantra Light” (12/2) – med lite information om tantra och varsamma smakprov på tantriska övningar.

Är du intresserad av Tantra kan du även hålla utkik efter Tantrafestivalen -(Lust in Life) och tantrahelger med Sandra Bergman. Länkar finns på min hemsida.

Och inte minst är du varmt välkommen att pröva Intuitiv beröring med tantra fokus. Också en beröring som verkligen berör!

Med förhoppning om att du fått inspiration att pröva någon form av beröring som berör just Dig!

Jag önskar Dig ett Gott, Nytt, Inspirerande År!

Lill, Lorelei,
Längtan och Lust

Look for the treasure inside your disappointment

tisdag, juli 26th, 2022

Inom shamanismen talar man om att se på det som inte blev som man tänkt och sådant som man upplevt i livet som gjort en frustrerad – som just gåvor/skatter. Det är ett vackert sätt att möta livet tycker jag. Detta ingår som en del i det synsätt som finns i de shamanska behandlingar som jag ger.

Det uttrycks vackrare på engelska:
”Look for tre treasure inside your disappointment. Continue to have faith even when things seem to get wrong”

Ju mer frustrerad man känner sig ju svårare kan det vara att hitta gåvan och ibland får man gräva djupt inom sig och göra ett krävande helande arbete.

En sådan händelse som berört mig djupt och som tog mig lång tid att acceptera var att jag var mycket ung när min mor blev sjuk och när jag var 14 år dog hon i cancer. Jag var arg på Gud och jag tyckte att hon övergav mig när jag behövde henne som mest.

Men efter många års inre arbete med mig själv fick jag kontakt med henne från andra sidan och frågade då varför hon övergav mig. Då gav hon det vackra svaret. ”Jag övergav dig inte. Jag lämnade dig för att du skulle kunna bli det du var ämnad att vara”

I början av den här sommaren mötte jag en person som som ingav mig förhoppningar som sedan grusades. Den första reaktionen var givetvis besvikelse och frustration och jag var nära att börja anklaga mig själv för att inte räcka till. Men då var det värdefullt att plocka fram mina verktyg för inre utveckling och i lugn och ro meditera och möta mig själv. Så småningom kunde jag omfamna mig själv i besvikelsen och förstå att jag behövde möta mig själv mer kärleksfullt på vissa områden.

Det är verkligen när någon trycker på en öm tå och det gör mest ont som det finns störst möjlighet till djupt helande och personlig växt.

Så om du blir besviken försök att möta dig själv och på egen hand eller med hjälp av någon vägledare ta reda på vad gåvan/skatten är som finns under det du möter.

I kärlek,

Lill, Lorelei

Det blir som det ska bli och det blir bra

onsdag, augusti 25th, 2021

Detta har blivit ett av mina favorituttryck och förvånande nog tycker jag att det stämmer ganska väl för det mesta och inte minst när man med ålderns rätt ser tillbaka på sitt liv. Ibland kan vi dock ställa oss lite undrande när det inte blir som vi tänkt eller planerat.

Veckan innan semestern arbetade jag hårt för att bli klar med allt som skulle göras innan den efterlängtade ledigheten i stugan, med sol och bad.

Söndagen var varm och härlig och jag tänkte att jag unnar mig ett sent kvällsbad. Gick den vackra promenaden längs ängarna med de betande korna och genom den härliga granskogen.

Jag var lite kluven då jag precis fått ett intressant You Tube klipp som jag gärna ville höra men jag har lovat mig själv att vara medvetet närvarande när jag går ut i naturen. Men den här kvällen blev det en kompromiss så jag tog med mobilen. Och klippet slukade mig med en fascinerande bild och vips med mobilen i vänster hand snavade jag på en gren och tog emot hårt med höger hand.

Jag kände direkt att detta är allvarligt, men min första tanke var ändå tacksamhet, tacksamhet för att det inte var värre.

Ett ben i handleden var krossat så det blev operation och strängt badförbud. En intensiv rehabiliteringtid följde och eftersom jag inte kunde köra bil fick jag lugnt stanna hemma i stan och försöka vädra ut värmen så gott det gick.

En intressant reflektion i sammanhanget är att jag under senare tid verkligen tänkt på hur fantastiska just händerna är, hur mycket man kan göra och skapa med dom. Nu var det som om händerna med eftertryck visade mig detta ännu tydligare.

Ni som varit hos mig vet att vi brukar dra tarotkort eller änglakort som förvånansvärt nog så gott som alltid speglar det man behöver få till sig.

Jag drog kortet ”Accepterande” -Accepterande är att omfamna livet på livets egna villkor. Vi är öppna för det som är, hellre än att önska något annat. Accepterande hjäper oss att böjas utan att gå av i prövningens stunder..

Kanske får vi små prövningar att träna på för att klara de stora prövningarna. Visst hade jag hellre njutit i stugan och tagit många härliga bad men accepterande hjälpte mig att vila, vara, meditera och göra några saker som inte blivit av, som att ta båten ut till öarna i Göteborgs vackra skärgård. Jag fick även tid att ägna mig åt mitt lilla barnbarn som också påminner mig om hur fantastisk skapelsen är med varje del av kroppen som fungerar så perfekt och som protesterar om jag inte är lyhörd och närvarande med honom.

Och för en av mina favoritsysselsättningar fanns gott om tid – att läsa. Fick tips av en väninna om en bok som handlar om uppstigningen – ”Ärkeänglarnas 55 steg till uppstigningen”. För mig föll mycket på plats när jag läste boken. Jag fick en djupare förståelse för platser jag besökt och även för det som sker i världen idag. I boken finns också många värdefulla meditationer.

Jag passade också på att läsa Björn Natthiko Lindblads bok ”Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk”. Där myntar han ett nytt begrepp som jag tar med mig ”varsevarande”. Han beskriver det som en kort stund då allt blir stilla och han har en känsla av att vara hemma, att vara här och nu utan en enda tanke. Att allt får ett skimmer omkring sig och att han känner djup tacksamhet. Det är något annat än varseblivande. I detta varande får allt vara precis som det är. Vi blir större då. Vi lägger märke till det vi inte sett innan. Som en inre vän som står på vår sida.

Han beskriver att graden av närvaro påverkar oss i förhållande till andra. Jag har under många år arbetat extra med autistiska ungdomar. Deras gåva till oss är att tydligt visa när vi inte är närvarande. Uppriktig närvaro är en gåva till oss själva och varandra.

Varsevarande mer än varseblivande tar jag bland annat med mig från den här sommaren. Och även om det inte blev som jag tänkt så blev den här sommaren ändå bra. Och mitt mål är att vara ännu mer närvarande i allt jag gör.

Jag och många med mig får ofta till oss att vi inte behöver göra så mycket, det handlar mer om att VARA – våga vara den man är, våga vara närvarande.

Sommarhälsningar,
Lill, Lorelei

En tid av Ljus, Glädje och Gemenskap

tisdag, januari 5th, 2021

När jag ber om vägledning för 2021 får jag följande ord:

Kära vänner,

Var vid gott mod.

En ny tid är förestående.

En tid av Ljus, Glädje och Gemenskap.

Men först behöver ni ta er igenom det mörka och kletiga.

Det handlar delvis om att se igenom illusionerna.

Det handlar också om att släppa förminskande, hindrande mönster som håller er kvar i mörker och rädsla.

Hinnan till Ljuset är så tunn, så tunn, men var och en måste våga ”bryta” sig igenom.

Det underlättar om du tänker dig att du i tillit tar ett glädjesprång in i Ljuset, Glädjen och Gemenskapen.

Det är inget att vänta på.

Den bästa tiden är NU!

Kanaliserat med Ljus, Kärlek och Ödmjukhet genom Lill, Lorelei

Var inte rädd!

söndag, november 22nd, 2020

 Så började den kanalisering som jag bad om utifrån det som sker i världen idag.
(Undrar du vad en kanalisering är läs gärna mitt inlägg ”Var inte orolig”)

En ny tid förbereds.

En ny tid i fred och harmoni.

Men precis innan gryningen  är det som mörkast.

Det är en hel del mörker som behöver komma till ytan för att transformeras.

En del manipulationer och osanningar behöver avslöjas.

Det är många som vaknar upp och blir medvetna.

Men medvetenheten om vad som pågår under ytan behöver bli ännu större.

Var och en behöver ta ansvar för sig själv och bidra med sin del i förändringen.

Så lyssna nogrannare. Ifrågasätt. Se igenom, se bakom det som sker.

Det censureras en hel del, tyvärr censureras även den sanning som behöver komma fram.

Men kom ihåg att sanningen alltid segrar till slut.

Ta hand om dig själv.

Mycket av det som sker sker på ett energiplan.

Därför är det viktigt att du stärker dig med hälsosam mat, motion, meditation, andningsövningar, vila etc.

Gå gärna ut i naturen så ofta du kan. Lyssna gärna till musik som ”lyfter” dig.

Framförallt ha tillit till att även om det är tungt och mörkt nu så kommer en bättre och ljusare framtid.

Försök att vara i kontakt med ditt hjärta (gör gärna den korta, men kraftfulla hjärtmeditationen som är beskriven på fliken verktyg)

Visa medkänsla med dig själv och andra.

Var försiktig och rädd om dig, men fastna inte i oro och rädsla.

Det dränerar din energi.

Försök behålla ditt lugn.

Var inte rädd!

Kanaliserat med Ljus, Kärlek och Ödmjukhet genom Lill, Lorelei

Sanningen – Pröva allt!

onsdag, juni 3rd, 2020

Den senaste tiden har jag funderat en hel del på vad som är sant eller inte sant av allt som jag kommer i kontakt med på olika plattformar, böcker och i media. Jag tittade häromkvällen på Dokument utifrån om klimathotet – som varit känt av oljebolagen länge, men som mörkats för att vinsten var viktigare än miljön. Jag läste en bok om den amerikanska Rockefellerfamiljen och hur de med pengar stöttat Universiteten, läkemedelsindustrin etc för att få ut sin sanning och öka sin makt. Jag känner stress över att inte veta vem/vad jag ska tro på. Jag berörs illa av att olika inlägg som jag uppfattat som seriösa eller som handlat om samband mellan Covid 19 och 5G eller vacciner censureras. Ska jag hålla mig informerad eller ska jag undvika vissa medier? Jag sökte fortsatt vägledning. (Se även föregående inlägg)

När jag satte mig i meditation fick jag till mig följande information. Jag tror inte att den bara är till mig utan till många av oss, men jag uppmanar dig – pröva texten!

”Du kan faktiskt inte lita på någon eller något. Därför måste du pröva allt i ditt hjärta.

Det är nu allt måste prövas.

Sanningen är inte höger eller vänster, här eller där. Sanningen är mer komplex än så.

Så pröva, pröva ALLT! Det lilla och det stora.

Träna dig i att pröva allt för du liksom andra kommer att prövas till det yttersta!

Det är lite som ni tänkt er domens dag, men ändå inte.

Ni kan inte luta er mot någon annan än er själva.

Sanningen kan till och med vara olika för olika människor.

Det viktiga är att du är trogen din Sanning.

Låt dig inte luras av andra.

Var i Ljuset!

Spegla Ljuset!

Då försvinner mörkret.

Så ser jag i mitt inre som ett grotthål med något som ser ut som krälande maskar.

Jag får till mig att det är de mörka krafterna: rädsla, hat och aggressivitet. De göder varandra.

Gå inte in i det. Var inte där! Det är svårt att ta sig därifrån. Så göd inte detta.

Det är sant att det finns mörka krafter son är förblindade och vill ta över – men det enda sättet du kan motverka det är att vara i Ljuset, vara LJUS.

Var i det som lyfter – solen, naturen, vacker musik, vackra bilder, vackra ord….

Det vackra väver en kupol av Ljus över mörkret.

Kärleken är den kraft som förvandlar så Älska. 

Älska allt och alla!

Det kan vara bra att lyssna på alternativa medier, men kom ihåg. Pröva allt!

Något nytt är på väg in! 

Kanaliserat med Ljus, Kärlek och Ödmjukhet genom Lill, Lorelei
Längtan och Lust

Ps Du får gärna dela med dig av texten, men ange då att den kommer från mig Ds
Ps Bilden är från Hallands vackra bokskogar. Utflyktstips: Åkulla bokskogar, Hallandsleden med start i Nösslinge Ds

Medier jag tittat på och böcker jag läst som en utgångspunkt för denna text:
Wake up Glob – Intervjuer på You Tube
Rockefeller, En klimatsmart historia – Jacob Nordangård
Oändlig kärlek är den enda sanningen, allt annat är illusion – David Icke

Om du tittar på eller läser något av detta – pröva, pröva allt!

Var inte orolig

onsdag, maj 13th, 2020

Så började kanaliseringen som jag fick när jag bad om att få en hälsning i dessa Coronatider. Längre ner följer fortsättningen av kanaliseringen.

Under de 15 år som jag arbetat som energiterapeut har jag mer och mer lärt mig att koppla upp mig för att få information som jag förmedlat till klienter och meditationsgrupper. Det kallas kanalisering. För mig är det att vara i kontakt med det energifält som vi alla omges av och som innehåller all information. Jag tror att vi alla har tillgång till denna information men det svåra är att stilla sig och verkligen lyssna och ännu svårare för de flesta är att verkligen lita på den information man får till sig. Det krävdes mycket bekräftelse innan jag helt och fullt vågade lita på det som jag fick till mig. Men jag uppmanar alltid klienterna att pröva informationen och lyssna in om den är sann för dom.

Det är som jag upplever det den största utmaningen vi har idag – att pröva vad som är sant och vad som inte är  sant. Min känsla är att skiljelinjerna inte går där vi förväntar oss och där vi tror att de ska gå. Det är svårare än så.

Det som också är intressant är att när vi möts så hjälper vi varandra att se sanningen. Det är så otroligt tydligt både i behandlingar och meditationsgrupper. Någon säger något som någon annan kan fånga upp. Tillsammans tar vi tag i trådarna och får fram sanningen. Det är vackert. Det blir tydligt i det som händer nu att vi faktiskt är beroende av varandra och att vi behöver varandra. Tillsammans rör vi oss mot centrum. En av deltagarna i vår meditationsgrupp fick under meditationen till sig en bild som hon gestaltat med hjälp av naturen. Hon kallar den TILLSAMMANS. För oss är det en bild av hur vi förenas i centrum med alla våra olikheter.
(Foto Camilla Svensson)

Under våren har budskapet i mina kanaliserade meditationer varit mycket trösterikt. Vi blir ofta inneslutna i trygga, kärleksfulla energier. Det känns som att vi i meditationerna blir hållna av något högre när vi kämpar med vår vardag och med att förstå det som händer.

Jag känner att jag ännu mer än tidigare vill dela med mig av de kanaliserade budskap som jag får till mig och jag kommer att göra det som inlägg på denna sida. Du får gärna dela vidare om du vill, men ange varifrån texten kommer.

Här kommer fortsättningen av denna kanalisering. Pröva vad som känns sant för dig!

”KÄRA BARN,

VAR INTE OROLIG,

ALLT ÄR SOM DET SKA VARA, ÄVEN OM SÅ INTE SYNES VARA FALLET.

NU ÄR TID ATT KÄNNA EFTER DJUPARE:

VAD VILL JAG?

VEM ÄR JAG?

DU ÄR EN ENERGIVARELSE!

DU ÄR LJUS!

LÅT LJUSET LYSA I EN MÖRK VÄRLD.

DET ÄR DET VIKTIGASTE.

FÖRSÖK FÖRSTÅ HUR VIKTIGT DETTA ÄR!

OM DU INTE FÖRSTÅR DET – TA REDA PÅ DET!”

Kanaliserat med Ljus, Kärlek och Ödmjukhet genom Lill, Lorelei
Längtan och Lust

 

 

Rödhaken och Coronapandemin

måndag, april 20th, 2020

Jag älskar våren! Jag bor alldeles intill Ängårdsbergen och har gått många skogspromenader i det vackra landskapet med myriader av stigar och det ännu vackrare Botaniska med alla fina blommor och träd. Och inte minst Vitsippsdalen med sin matta av vitsippor och murkna, mossbelupna stubbar och fallna träd. Och dessutom de förföriska, vackert sensuella men odrägligt doftande skunkkallorna!

 

En dag när jag gick i ravinen längs den lilla bäcken sjöng en fågel så klart. Rödhaken satt på en gren vid stigen och den satt kvar när jag närmade mig. Det var som att den ville sjunga sin sång just för mig. Först var det en vacker sång, men sedan var det som att den hade svårt att få luft och som om den hälsade till mig: : ”Det är allvar nu. Ta det som händer nu på allvar”!

Naturen hjälper oss. Det känns som att jag hör tydligare. Varje levande varelse, varje litet blad. Allt är heligt, allt är en del i helheten. Allt hänger ihop. Det enda jag behöver göra är att lyssna.

För våren är inte bara glädje utan den uppmanar oss att ta ansvar för klimatet, för oss själva och varandra.

Jag  har precis som de flesta andra haft mer tid än vanligt och även frågat mig vad Coronaviruset handlar om ur ett högre perspektiv. Jag har lyssnat inåt och jag har lyssnat på TV, alternativ media och kanaliserade budskap. Det är inte helt enkelt att gallra ut det som är sant, men för mig framträder alltmer en mycket tydlig bild som jag vill dela med mig av. När du läser detta lyssna då noga till ditt inre och känn om det stämmer med din sanning.

Att det är en allvarlig kris är nog alla överens om – men dess djupare budskap är kanske inte lika tydligt. Men vi är många som är överens om att det handlar om behovet av förändring på många plan.

Jag kan inte låta bli att reflektera över att människor som får Coronaviruset får problem med andningen. Andningen som är kopplad till det andliga. Brist på kontakt med Anden! 

När jag i oktober 2018 ställde frågan till mina inre vägledare: Varför är det som det är i världen idag fick jag svaret:” För att människorna inte lyssnar inåt på sin inre röst, utan istället jagar andras röster och andras gillande. Och för att ni inte är i sync med naturen. Moder Jords rytm är långsammare, stillsammare. Ni behöver lugna ner er. Sluta med snabbmat, sluta med snabbredband etc. Slå er ner i naturen, vila i Moder Jords famn och LYSSNA. Börja möta varandra i öppenhet, sanning och tacksamhet.”

Marianne Williamsson är en djupt politiskt och spirituellt engagerad kvinna som kandiderade för Demokraterna till presidentposten i USA 2020 – vilket vi inte hört något om i svensk media såvitt jag vet. Man har dock på You Tube kunnat ta del av hennes kloka föredrag i samband med detta. Hon har även skrivit boken ”Åter till Kärleken”, vilken är kopplad till A course in Miracles. Hon säger att vi behöver komma tillbaka  till att respektera varandra och naturen.

Marianne Williamsson anser att Coronavirusets ursprung i grunden handlar om brist på vördnad – en avsaknad av vördnad för livet – oavsett om det handlar om människor, djur, ekonomi eller regeringar. Det som händer hjälper oss att förstå den djupaste orsaken. Det är först då vi kan finna hållbara lösningar.  Hon menar att vi måste organisera samhället utifrån mänskliga principer, inte ekonomiska. Vi behöver alla tillsammans ta ansvar för den här planeten och varandra.

I sitt senaste inlägg (14/4) på You Tube är hon starkt berörd av allt lidande, sorg, döende och rädsla förknippade med Corornaviruset. Hon framhåller att vi behöver sörja. Det kommer sannolikt inte bli som det varit. Det vi tagit för givet är inte längre möjligt. Det kommer troligen vara en mycket förändrad värld. Men vi har ett val. Vi kan välja att bli bittra eller bättre.

Vi kanske inser att vi faktiskt var ganska alienerade, var och en upptagna av sitt och att vi nu har en möjlighet att skapa djupare möten. Hon menar att vi behövde detta uppvaknande för att skapa en värld som är mer i förening med de vi verkligen är. Att detta är en kollektiv mognadsprocess. De flesta sätter sig inte ner och lyssnar till sitt inre om de inte tvingas till det, men det är det vi behöver mer än någonsin, för nu behöver vi vara andligt vakna. Det är fler människor som har kontakt med Ljus och Kärlek än de som är i hat och rädsla. Vi kan vara med och skapa en bättre värld.

Hon anser att det krävs en integrerad healing på många nivåer då Coronapandemin har multidimensionella aspekter på områden som ekonomi, politik, medicin, vetenskap, känsloliv och psykologiska aspekter. Det handlar mycket om hur vi väljer att förhålla oss mitt i detta. Det handlar mer om hur vi tänker och känner än vad vi gör.

Hon uppmanar oss att stötta vårt immunsystem, hålla oss informerade – men inte titta för mycket på TV utan istället be, meditera och vara i kontakt med släkt och vänner.

Jag har även lyssnat på en kanalisering av Adamus (www.crimsoncircle.com). Det är samma budskap.  Detta är verkligen en gåva som vi kan använda för att bli mer medvetna. Det är en stor möjlighet för planeten och för varje enskild individ. Gå inåt! Lyssna till din inre röst. Ställ dig själv frågan: Varför är jag här just nu? Hur kan jag vara i min Passion? Alla svar finns inom oss och det viktigaste är att lyssna på vår inre vägledning.

Han menar att vi måste rätta till den extrema obalans som finns på så många områden, inte minst det ekonomiska området. Att det som händer handlar om vårt kollektiva medvetande.

Han har även en del intressanta tankar om karma och om förlåtelse samt om teknologins betydelse, men jag rekommenderar dig att lyssna på detta själv.

Men det viktigaste i det som sker är att var och en tar hand om sig själv.

Och avslutningsvis fick jag av en vän en länk till en kanalisering från Ärkeängeln Mikael, som jag för övrigt samarbetar med i mina behandlingar och meditationer.

Han ger oss en inblick i hur Ärkeänglarna ser på Coronapandemin ur ett högre perspektiv:

Änglarna ser att vi kämpar och sänder oss vår kärlek. De ser också att denna universella utmaning fört oss samman. De ser att människor börjat sträcka sig mot varandra över gränserna på ett helt nytt sätt.

Människor sänder kärlek, ljus och healing över hela världen. Änglarna ser också hur vi tvingas möta oss själva och att detta är en´möjlighet till djup inre växt. De påpekar även att det är viktigt att lyssna och göra nödvändiga förändringar för annars kommer viruset att spridas ännu mer. Det är en djup utmaning till var och en att helt förändra sin livsstil.

De uppmanar oss att gå djupt in i våra hjärtan och se all den skönhet som finns inom oss. Att släppa rädslorna. När vi får kontakt med vårt sanna jag kan vi möta utmaningarna med ödmjukhet och lugn och se dessa som en möjlighet till inre utveckling. Vi uppmanas att vara öppna och flexibla. Krisen kommer att gå över men den inre värdefulla expansionen kommer vi alltid att ha med oss.

Även Ärkeänglarna framhåller att viruset kommer att förändras när våra medvetanden förändras. Vad som än händer runt oss är detta tröskeln till djup inre utveckling. ”Låt ditt hjärta vara öppet för det gudomliga som är du”

Det intressanta är att dessa budskap har både jag själv och mina klienter fått under det senaste halvåret.

Jag hoppas att denna information gett dig både fördjupade insikter och hopp.

Ta hand om dig själv!
Varm hälsning, Lill

Länkar:
You Tube. Sök på Marianne Williamson.
www..crimsoncircle.com
www.Angelics-speak.com

Prinsessan och shamanen

söndag, juni 30th, 2019

I Norge är det upprörda känslor att Prinsessan (Märtha-Louise)  marknadsför sin turné med en shaman med hjälp av sin prinsesstitel. Likaså är det upprörda känslor över att shamanen menar att leukemi beror på obalans i blodet.

Prinsessan och shamanen var med i ett inslag på Skavlan. Jag fick känslan av att shamanen verkligen visste vad han talade om, men jag vet inte.

Tänk om prinsessans livsuppgift är att sprida budskapet om shamanismen vidare till oss idag och tänk om det ligger något i det shamanen säger?!

För 40 år sedan var jag på en resa till Peru. Jag reste med några väninnor men kände starkt att jag ville resa ensam så jag lämnade sällskapet och tog mig till Cusco (och gick sedan Inkaleden).

En sen eftermiddag gick jag till ruinerna vid Sachsayman utanför Cusco. Jag var alldeles ensam och det var hänförande att gå där bland ruinerna.

Som från ingenstans dök det upp en man. Jag blev först rädd, men ju mer han talade ju mer fascinerad blev jag.

Jag tillbringade några dagar i samtal med honom. Han berättade precis vem jag var och vad jag skulle göra med mitt liv. Jag är ganska övertygad om att han var någon slags andlig vägledare, kanske shaman.

Han sa bland annat att jag skulle arbeta med känsliga barn. Som snart nyutexaminerad ekonom kändes det mycket främmande, men det skulle visa sig att 30 år senare arbetade jag med autistiska ungdomar.

Efter mötet med mannen i Cusco har jag mer eller mindre medvetet sökt ursprunget från Inka-riket, mayafolket etc.

Jag måste dock erkänna att jag varit skeptisk till det shamanska med sina speciella dofter, skallror, trummor och ritualer. Det tog ett bra tag innan jag förstod att detta var ett värdefullt kompliment till mina övriga andliga tekniker.

För ett antal år sedan erbjöds jag sista platsen på en shamansk healingritual ”Kausay Muju”. Jag tänkte att jag kan väl se vad det är för något åtminstone. Jag blev förvånad över hur kraftfull ritualen var.

Det tog mig långsamt in på en ny resa och jag har precis gått färdigt Medicinhjulet – Shamanens väg.

Men precis som shamanen Durek Verrett påpekade vid sitt besök hos Skavlan blir man inte Shaman genom att gå några kurser.

I våras var några shamaner från Peru på besök på Naturhuset Naturligtvis i Ubbhult (ett fantastiskt ställe). Jag var med när de gjorde en ceremoni för Moder Jord.

Det jag slogs av var deras ödmjuka vördnad för och tacksamhet över allt i naturen. Shamanerna från Peru –  Queroindianerna har fått till sig att komma till Norden och dela med sig av sin kunskap och sina traditioner.

Det är nog inte en slump att prinsessan nu turnerar med en shaman. Vi kan ta värdefull hjälp av de shamanska ritualerna för att återupprätta vår kontakt med och vördnad för Moder Jord och hitta tillbaka till balansen mellan kropp och själ. Det är enormt viktigt för oss idag.

Jag är mycket tacksam för de tekniker och ritualer som jag fått lära mig och det är en glädje att få dela med sig av dessa.

På midsommardagen fick jag med stor ödmjukhet hålla  en shamansk bröllopsritual för ett par som funnit varandra bl.a. i sitt gemensamma intresse för djur och natur. Det var en mycket vacker stund vid en blomstrande sommaräng och med en glittrande liten sjö precis intill.

Jag ger healingbehandlingar med shamanska inslag där jag använder trumman. Jag kommer till hösten att ha en shamansk ritual ”Plejaderna”och en kurs i den kraftfulla healingtekniken ”Kausay Muju”.

Jag önskar prinsessan Märtha-Louise och shamanen  Durek Verrett lycka till med sin turné och sin nyvunna gemenskap!

Ps Prinsessan Märtha-Louise har för övrigt skrivit värdefulla böcker om att ta kontakt med Änglarna samt egen erfarenhet av och råd om högkänslighet Ds.