Uncategorized

...now browsing by category

 

Sanningen – Pröva allt!

onsdag, juni 3rd, 2020

Den senaste tiden har jag funderat en hel del på vad som är sant eller inte sant av allt som jag kommer i kontakt med på olika plattformar, böcker och i media. Jag tittade häromkvällen på Dokument utifrån om klimathotet – som varit känt av oljebolagen länge, men som mörkats för att vinsten var viktigare än miljön. Jag läste en bok om den amerikanska Rockefellerfamiljen och hur de med pengar stöttat Universiteten, läkemedelsindustrin etc för att få ut sin sanning och öka sin makt. Jag känner stress över att inte veta vem/vad jag ska tro på. Jag berörs illa av att olika inlägg som jag uppfattat som seriösa eller som handlat om samband mellan Covid 19 och 5G eller vacciner censureras. Ska jag hålla mig informerad eller ska jag undvika vissa medier? Jag sökte fortsatt vägledning. (Se även föregående inlägg)

När jag satte mig i meditation fick jag till mig följande information. Jag tror inte att den bara är till mig utan till många av oss, men jag uppmanar dig – pröva texten!

”Du kan faktiskt inte lita på någon eller något. Därför måste du pröva allt i ditt hjärta.

Det är nu allt måste prövas.

Sanningen är inte höger eller vänster, här eller där. Sanningen är mer komplex än så.

Så pröva, pröva ALLT! Det lilla och det stora.

Träna dig i att pröva allt för du liksom andra kommer att prövas till det yttersta!

Det är lite som ni tänkt er domens dag, men ändå inte.

Ni kan inte luta er mot någon annan än er själva.

Sanningen kan till och med vara olika för olika människor.

Det viktiga är att du är trogen din Sanning.

Låt dig inte luras av andra.

Var i Ljuset!

Spegla Ljuset!

Då försvinner mörkret.

Så ser jag i mitt inre som ett grotthål med något som ser ut som krälande maskar.

Jag får till mig att det är de mörka krafterna: rädsla, hat och aggressivitet. De göder varandra.

Gå inte in i det. Var inte där! Det är svårt att ta sig därifrån. Så göd inte detta.

Det är sant att det finns mörka krafter son är förblindade och vill ta över – men det enda sättet du kan motverka det är att vara i Ljuset, vara LJUS.

Var i det som lyfter – solen, naturen, vacker musik, vackra bilder, vackra ord….

Det vackra väver en kupol av Ljus över mörkret.

Kärleken är den kraft som förvandlar så Älska. 

Älska allt och alla!

Det kan vara bra att lyssna på alternativa medier, men kom ihåg. Pröva allt!

Något nytt är på väg in! 

Kanaliserat med Ljus, Kärlek och Ödmjukhet genom Lill, Lorelei
Längtan och Lust

Ps Du får gärna dela med dig av texten, men ange då att den kommer från mig Ds
Ps Bilden är från Hallands vackra bokskogar. Utflyktstips: Åkulla bokskogar, Hallandsleden med start i Nösslinge Ds

Medier jag tittat på och böcker jag läst som en utgångspunkt för denna text:
Wake up Glob – Intervjuer på You Tube
Rockefeller, En klimatsmart historia – Jacob Nordangård
Oändlig kärlek är den enda sanningen, allt annat är illusion – David Icke

Om du tittar på eller läser något av detta – pröva, pröva allt!

Var inte orolig

onsdag, maj 13th, 2020

Så började kanaliseringen som jag fick när jag bad om att få en hälsning i dessa Coronatider. Längre ner följer fortsättningen av kanaliseringen.

Under de 15 år som jag arbetat som energiterapeut har jag mer och mer lärt mig att koppla upp mig för att få information som jag förmedlat till klienter och meditationsgrupper. Det kallas kanalisering. För mig är det att vara i kontakt med det energifält som vi alla omges av och som innehåller all information. Jag tror att vi alla har tillgång till denna information men det svåra är att stilla sig och verkligen lyssna och ännu svårare för de flesta är att verkligen lita på den information man får till sig. Det krävdes mycket bekräftelse innan jag helt och fullt vågade lita på det som jag fick till mig. Men jag uppmanar alltid klienterna att pröva informationen och lyssna in om den är sann för dom.

Det är som jag upplever det den största utmaningen vi har idag – att pröva vad som är sant och vad som inte är  sant. Min känsla är att skiljelinjerna inte går där vi förväntar oss och där vi tror att de ska gå. Det är svårare än så.

Det som också är intressant är att när vi möts så hjälper vi varandra att se sanningen. Det är så otroligt tydligt både i behandlingar och meditationsgrupper. Någon säger något som någon annan kan fånga upp. Tillsammans tar vi tag i trådarna och får fram sanningen. Det är vackert. Det blir tydligt i det som händer nu att vi faktiskt är beroende av varandra och att vi behöver varandra. Tillsammans rör vi oss mot centrum. En av deltagarna i vår meditationsgrupp fick under meditationen till sig en bild som hon gestaltat med hjälp av naturen. Hon kallar den TILLSAMMANS. För oss är det en bild av hur vi förenas i centrum med alla våra olikheter.
(Foto Camilla Svensson)

Under våren har budskapet i mina kanaliserade meditationer varit mycket trösterikt. Vi blir ofta inneslutna i trygga, kärleksfulla energier. Det känns som att vi i meditationerna blir hållna av något högre när vi kämpar med vår vardag och med att förstå det som händer.

Jag känner att jag ännu mer än tidigare vill dela med mig av de kanaliserade budskap som jag får till mig och jag kommer att göra det som inlägg på denna sida. Du får gärna dela vidare om du vill, men ange varifrån texten kommer.

Här kommer fortsättningen av denna kanalisering. Pröva vad som känns sant för dig!

”KÄRA BARN,

VAR INTE OROLIG,

ALLT ÄR SOM DET SKA VARA, ÄVEN OM SÅ INTE SYNES VARA FALLET.

NU ÄR TID ATT KÄNNA EFTER DJUPARE:

VAD VILL JAG?

VEM ÄR JAG?

DU ÄR EN ENERGIVARELSE!

DU ÄR LJUS!

LÅT LJUSET LYSA I EN MÖRK VÄRLD.

DET ÄR DET VIKTIGASTE.

FÖRSÖK FÖRSTÅ HUR VIKTIGT DETTA ÄR!

OM DU INTE FÖRSTÅR DET – TA REDA PÅ DET!”

Kanaliserat med Ljus, Kärlek och Ödmjukhet genom Lill, Lorelei
Längtan och Lust

 

 

Rödhaken och Coronapandemin

måndag, april 20th, 2020

Jag älskar våren! Jag bor alldeles intill Ängårdsbergen och har gått många skogspromenader i det vackra landskapet med myriader av stigar och det ännu vackrare Botaniska med alla fina blommor och träd. Och inte minst Vitsippsdalen med sin matta av vitsippor och murkna, mossbelupna stubbar och fallna träd. Och dessutom de förföriska, vackert sensuella men odrägligt doftande skunkkallorna!

 

En dag när jag gick i ravinen längs den lilla bäcken sjöng en fågel så klart. Rödhaken satt på en gren vid stigen och den satt kvar när jag närmade mig. Det var som att den ville sjunga sin sång just för mig. Först var det en vacker sång, men sedan var det som att den hade svårt att få luft och som om den hälsade till mig: : ”Det är allvar nu. Ta det som händer nu på allvar”!

Naturen hjälper oss. Det känns som att jag hör tydligare. Varje levande varelse, varje litet blad. Allt är heligt, allt är en del i helheten. Allt hänger ihop. Det enda jag behöver göra är att lyssna.

För våren är inte bara glädje utan den uppmanar oss att ta ansvar för klimatet, för oss själva och varandra.

Jag  har precis som de flesta andra haft mer tid än vanligt och även frågat mig vad Coronaviruset handlar om ur ett högre perspektiv. Jag har lyssnat inåt och jag har lyssnat på TV, alternativ media och kanaliserade budskap. Det är inte helt enkelt att gallra ut det som är sant, men för mig framträder alltmer en mycket tydlig bild som jag vill dela med mig av. När du läser detta lyssna då noga till ditt inre och känn om det stämmer med din sanning.

Att det är en allvarlig kris är nog alla överens om – men dess djupare budskap är kanske inte lika tydligt. Men vi är många som är överens om att det handlar om behovet av förändring på många plan.

Jag kan inte låta bli att reflektera över att människor som får Coronaviruset får problem med andningen. Andningen som är kopplad till det andliga. Brist på kontakt med Anden! 

När jag i oktober 2018 ställde frågan till mina inre vägledare: Varför är det som det är i världen idag fick jag svaret:” För att människorna inte lyssnar inåt på sin inre röst, utan istället jagar andras röster och andras gillande. Och för att ni inte är i sync med naturen. Moder Jords rytm är långsammare, stillsammare. Ni behöver lugna ner er. Sluta med snabbmat, sluta med snabbredband etc. Slå er ner i naturen, vila i Moder Jords famn och LYSSNA. Börja möta varandra i öppenhet, sanning och tacksamhet.”

Marianne Williamsson är en djupt politiskt och spirituellt engagerad kvinna som kandiderade för Demokraterna till presidentposten i USA 2020 – vilket vi inte hört något om i svensk media såvitt jag vet. Man har dock på You Tube kunnat ta del av hennes kloka föredrag i samband med detta. Hon har även skrivit boken ”Åter till Kärleken”, vilken är kopplad till A course in Miracles. Hon säger att vi behöver komma tillbaka  till att respektera varandra och naturen.

Marianne Williamsson anser att Coronavirusets ursprung i grunden handlar om brist på vördnad – en avsaknad av vördnad för livet – oavsett om det handlar om människor, djur, ekonomi eller regeringar. Det som händer hjälper oss att förstå den djupaste orsaken. Det är först då vi kan finna hållbara lösningar.  Hon menar att vi måste organisera samhället utifrån mänskliga principer, inte ekonomiska. Vi behöver alla tillsammans ta ansvar för den här planeten och varandra.

I sitt senaste inlägg (14/4) på You Tube är hon starkt berörd av allt lidande, sorg, döende och rädsla förknippade med Corornaviruset. Hon framhåller att vi behöver sörja. Det kommer sannolikt inte bli som det varit. Det vi tagit för givet är inte längre möjligt. Det kommer troligen vara en mycket förändrad värld. Men vi har ett val. Vi kan välja att bli bittra eller bättre.

Vi kanske inser att vi faktiskt var ganska alienerade, var och en upptagna av sitt och att vi nu har en möjlighet att skapa djupare möten. Hon menar att vi behövde detta uppvaknande för att skapa en värld som är mer i förening med de vi verkligen är. Att detta är en kollektiv mognadsprocess. De flesta sätter sig inte ner och lyssnar till sitt inre om de inte tvingas till det, men det är det vi behöver mer än någonsin, för nu behöver vi vara andligt vakna. Det är fler människor som har kontakt med Ljus och Kärlek än de som är i hat och rädsla. Vi kan vara med och skapa en bättre värld.

Hon anser att det krävs en integrerad healing på många nivåer då Coronapandemin har multidimensionella aspekter på områden som ekonomi, politik, medicin, vetenskap, känsloliv och psykologiska aspekter. Det handlar mycket om hur vi väljer att förhålla oss mitt i detta. Det handlar mer om hur vi tänker och känner än vad vi gör.

Hon uppmanar oss att stötta vårt immunsystem, hålla oss informerade – men inte titta för mycket på TV utan istället be, meditera och vara i kontakt med släkt och vänner.

Jag har även lyssnat på en kanalisering av Adamus (www.crimsoncircle.com). Det är samma budskap.  Detta är verkligen en gåva som vi kan använda för att bli mer medvetna. Det är en stor möjlighet för planeten och för varje enskild individ. Gå inåt! Lyssna till din inre röst. Ställ dig själv frågan: Varför är jag här just nu? Hur kan jag vara i min Passion? Alla svar finns inom oss och det viktigaste är att lyssna på vår inre vägledning.

Han menar att vi måste rätta till den extrema obalans som finns på så många områden, inte minst det ekonomiska området. Att det som händer handlar om vårt kollektiva medvetande.

Han har även en del intressanta tankar om karma och om förlåtelse samt om teknologins betydelse, men jag rekommenderar dig att lyssna på detta själv.

Men det viktigaste i det som sker är att var och en tar hand om sig själv.

Och avslutningsvis fick jag av en vän en länk till en kanalisering från Ärkeängeln Mikael, som jag för övrigt samarbetar med i mina behandlingar och meditationer.

Han ger oss en inblick i hur Ärkeänglarna ser på Coronapandemin ur ett högre perspektiv:

Änglarna ser att vi kämpar och sänder oss vår kärlek. De ser också att denna universella utmaning fört oss samman. De ser att människor börjat sträcka sig mot varandra över gränserna på ett helt nytt sätt.

Människor sänder kärlek, ljus och healing över hela världen. Änglarna ser också hur vi tvingas möta oss själva och att detta är en´möjlighet till djup inre växt. De påpekar även att det är viktigt att lyssna och göra nödvändiga förändringar för annars kommer viruset att spridas ännu mer. Det är en djup utmaning till var och en att helt förändra sin livsstil.

De uppmanar oss att gå djupt in i våra hjärtan och se all den skönhet som finns inom oss. Att släppa rädslorna. När vi får kontakt med vårt sanna jag kan vi möta utmaningarna med ödmjukhet och lugn och se dessa som en möjlighet till inre utveckling. Vi uppmanas att vara öppna och flexibla. Krisen kommer att gå över men den inre värdefulla expansionen kommer vi alltid att ha med oss.

Även Ärkeänglarna framhåller att viruset kommer att förändras när våra medvetanden förändras. Vad som än händer runt oss är detta tröskeln till djup inre utveckling. ”Låt ditt hjärta vara öppet för det gudomliga som är du”

Det intressanta är att dessa budskap har både jag själv och mina klienter fått under det senaste halvåret.

Jag hoppas att denna information gett dig både fördjupade insikter och hopp.

Ta hand om dig själv!
Varm hälsning, Lill

Länkar:
You Tube. Sök på Marianne Williamson.
www..crimsoncircle.com
www.Angelics-speak.com

Prinsessan och shamanen

söndag, juni 30th, 2019

I Norge är det upprörda känslor att Prinsessan (Märtha-Louise)  marknadsför sin turné med en shaman med hjälp av sin prinsesstitel. Likaså är det upprörda känslor över att shamanen menar att leukemi beror på obalans i blodet.

Prinsessan och shamanen var med i ett inslag på Skavlan. Jag fick känslan av att shamanen verkligen visste vad han talade om, men jag vet inte.

Tänk om prinsessans livsuppgift är att sprida budskapet om shamanismen vidare till oss idag och tänk om det ligger något i det shamanen säger?!

För 40 år sedan var jag på en resa till Peru. Jag reste med några väninnor men kände starkt att jag ville resa ensam så jag lämnade sällskapet och tog mig till Cusco (och gick sedan Inkaleden).

En sen eftermiddag gick jag till ruinerna vid Sachsayman utanför Cusco. Jag var alldeles ensam och det var hänförande att gå där bland ruinerna.

Som från ingenstans dök det upp en man. Jag blev först rädd, men ju mer han talade ju mer fascinerad blev jag.

Jag tillbringade några dagar i samtal med honom. Han berättade precis vem jag var och vad jag skulle göra med mitt liv. Jag är ganska övertygad om att han var någon slags andlig vägledare, kanske shaman.

Han sa bland annat att jag skulle arbeta med känsliga barn. Som snart nyutexaminerad ekonom kändes det mycket främmande, men det skulle visa sig att 30 år senare arbetade jag med autistiska ungdomar.

Efter mötet med mannen i Cusco har jag mer eller mindre medvetet sökt ursprunget från Inka-riket, mayafolket etc.

Jag måste dock erkänna att jag varit skeptisk till det shamanska med sina speciella dofter, skallror, trummor och ritualer. Det tog ett bra tag innan jag förstod att detta var ett värdefullt kompliment till mina övriga andliga tekniker.

För ett antal år sedan erbjöds jag sista platsen på en shamansk healingritual ”Kausay Muju”. Jag tänkte att jag kan väl se vad det är för något åtminstone. Jag blev förvånad över hur kraftfull ritualen var.

Det tog mig långsamt in på en ny resa och jag har precis gått färdigt Medicinhjulet – Shamanens väg.

Men precis som shamanen Durek Verrett påpekade vid sitt besök hos Skavlan blir man inte Shaman genom att gå några kurser.

I våras var några shamaner från Peru på besök på Naturhuset Naturligtvis i Ubbhult (ett fantastiskt ställe). Jag var med när de gjorde en ceremoni för Moder Jord.

Det jag slogs av var deras ödmjuka vördnad för och tacksamhet över allt i naturen. Shamanerna från Peru –  Queroindianerna har fått till sig att komma till Norden och dela med sig av sin kunskap och sina traditioner.

Det är nog inte en slump att prinsessan nu turnerar med en shaman. Vi kan ta värdefull hjälp av de shamanska ritualerna för att återupprätta vår kontakt med och vördnad för Moder Jord och hitta tillbaka till balansen mellan kropp och själ. Det är enormt viktigt för oss idag.

Jag är mycket tacksam för de tekniker och ritualer som jag fått lära mig och det är en glädje att få dela med sig av dessa.

På midsommardagen fick jag med stor ödmjukhet hålla  en shamansk bröllopsritual för ett par som funnit varandra bl.a. i sitt gemensamma intresse för djur och natur. Det var en mycket vacker stund vid en blomstrande sommaräng och med en glittrande liten sjö precis intill.

Jag ger healingbehandlingar med shamanska inslag där jag använder trumman. Jag kommer till hösten att ha en shamansk ritual ”Plejaderna”och en kurs i den kraftfulla healingtekniken ”Kausay Muju”.

Jag önskar prinsessan Märtha-Louise och shamanen  Durek Verrett lycka till med sin turné och sin nyvunna gemenskap!

Ps Prinsessan Märtha-Louise har för övrigt skrivit värdefulla böcker om att ta kontakt med Änglarna samt egen erfarenhet av och råd om högkänslighet Ds.

 

Mysterieskolor

måndag, december 17th, 2018

Till min glädje har flera personer frågat varför jag inte skrivit på länge. En av förklaringarna är att annat upptagit min tid och mitt intresse. Om detta vill jag nu berätta:

Jag hörde talas om Mysterieskolorna när jag var på en resa till Egypten 2014. Jag hade i en meditation fått till mig att packa resväskan för att åka till Egypten. Väskan stod packad ett halvår innan det var dags. Jag hyrde då in mig på Aschebergsgatan. Där fanns en annan healer som ville låna min bänk. Eftersom så mycket för min del handlar om energier så tänkte jag att i så fall får jag ta reda på vem hon är. Sagt och gjort jag bokade en behandling med henne. Det var en djup, fascinerande och klargörande healing. Efteråt lade hon fram ett prospekt på en resa till Egypten och sa ”Det finns en plats kvar – är den din”? Jag kände hur hela jag vibrerade och utan att veta hur jag skulle få ihop pengar till resan svarade jag på stående fot JA! Då förstod jag varför jag fått till mig att packa resväskan för att resa till Egypten..

Energiresan gick till Luxor och Konungarnas och Drottningarnas dal. Jag visste egentligen alldeles för lite om Egyptens historia – men så gott jag kunde tog jag in det jag såg och det jag hörde. Leah som ledde resan hade också djupa meditationer på olika platser. Det var som att vi var vägledda för vakterna såg till att vi fick vara själva. Vi fick också genom en andlig guide kontakt med en fantastisk healer som arbetade mycket med örter. Många av er har fått prova hans olja ”light” som hjälper till att öppna upp det inre klarseendet. Vid ett tillfälle när vi besökt ett tempel och var på väg därfrån i vår minibuss sträckte några pojkar upp en Ankh och jag kände starkt att jag skulle köpa den. Jag hade ingen aning om vad den stod för men började mer och mer intressera mig för denna egyptiska symbol ”livets nyckel”. 

Ankh

Några år senare ordnade Leah en resa till Malta. Även denna resa kände jag starkt att jag skulle följa med på. På denna resa fick vi också kontakt med en fantastisk person Frances Xavier som forskat på alla vackra ruiner som finns på Malta. Hans övertygelse var att Malta är spår av Atlantis. Han hade utifrån sin intuition och andliga kontakt skrivit en bok om varje tempel. Vi följde hans bok och besökte ruinerna utifrån den utgångspunkten. Det var starka och djupa upplevelser. Vid en ruin berättade Leah att undervisning skett där i Mysterieskolorna. Men de är ju kopplade till Egypten sa jag förvirrad. Visst sa Leah, men ursprunget kommer från Atlantis. En djup, djup längtan väcktes i mig och jag kände att jag ville veta mer om mysterieskolorna, men jag visste inte var och hur så jag släppte det.

Ytterligare några år senare nämnde en väninna till mig att det fanns ett Tempel på Gottskär i Onsala dit man kunde åka på lunchmeditation. Det lät fint tyckte jag så vi åkte dit en dag. Utanför templet fanns en stor Ankh och något djupt inom mig slog återigen an. I det vackra Templet fanns fler  vackra symboler. Det berörde mig djupt. När vi kom ut ur templet hittade jag broschyrer där det stod att här förvaltades mysterieskolornas kunskap. Jag baxnade – det var som att komma hem.

Jag anmälde mig direkt  som medlem i Rosenkors-Orden. Här känner jag att jag får möjlighet att fördjupa mig i det som alltid intresserat mig – filosofi,konst, religion, mystik och vetenskap. Här har mysterieskolornas kunskap förvaltats och förädlats och är nu mer och mer tillgänliga för alla som söker sin inre sanning. Grunden är framförallt precis som devisen över templet i Delfi: ”Känn dig själv”. Grundpelarna är hermetism med alkemi, kabbala med Livets Träd och Gnosticism. Man möts till vackra initieringar i Templet och till utvecklande samtal och studier.

Jag har arbetat deltid inom habiliteringen men pga stora nedskärningar varken kunde  eller ville jag fortsätta med detta. Jag sökte olika kompletterande arbeten, men hittade inte något som passade mig. Som av en händelse dök det upp en anställning på halvtid hos Rosenkors-Orden. Jag kände att detta ska jag ägna mig åt – och så blev det. Jag leder även Rosenkors-Ordens lokala enhet  i Göteborg.

Med detta vill jag berätta hur jag upplever att vi på ett fantastiskt sätt leds genom olika möten med människor dit vi är ämnade att vara. Egentligen är det ”bara” att följa med och ha tillit till livet. Oftast när det är helt rätt behöver vi inte tveka för det är så självklart. Men det kan vara nog så svårt att hålla ut innan dess och att våga släppa taget om det till synes trygga sammanhang vi är i.

Om just du känner att min berättelse slår an hos dig kan du söka mer på Rosenkors-Orden AMORC. Du kan även prova en gratis kurs om du söker på mysterieskolorna.se.

Lill, Lorelei

 

Gott nytt Gudinnerligt År

torsdag, december 28th, 2017

Det är tid att respektera Gudinnan och kvinnan!

Vi behöver bejaka det feminina inom oss – våga ta emot, våga vara ömsinta, intuitiva. Men vi behöver även bejaka det maskulina – ta plats, sätta gränser, säga ifrån. Det är viktigt att det feminina och det maskulina finns vid varandras sida i harmoni och balans.

Me too kampanjen tydliggör en struktur som funnits i årtusenden, men som äntligen, för allas skull, måste brytas upp och förändras.

Jag vet av erfarenhet från den akademiska världen att kvinnor förminskas och även utsätts för sexuella kränkningar. Det är värdefullt att visa på den strukturella problematiken som finns och att de som upplevt kränkning och utsatthet får stöd i att de inte är ensamma. Det är också viktigt att tydliggöra att ett kränkande beteende aldrig är ok. Men lika viktigt är det att vi inte gör männen till förövare och kvinnorna till offer. I en insändare i Metro tog en man upp att männen också borde starta en kampanj och det finns en poäng i detta. I mitt arbete med tantrisk beröring har jag stött på ganska många män som också blivit utsatta.

Faktum är att både förövare och offer bär med sig händelsen och den påverkar hela livet. Förövaren bär ofta med sig skulden och offret bär ofta med sig skammen.  För det mesta är detta omedvetet men påverkar starkt våra liv och våra relationer och kräver mycket inre arbete för att ta sig igenom.

Det allra viktigaste tror jag är att vi blir mer medvetna om att vi alla är offer – offer för kultur, religion, maktutövning och en förskevande porrindustri. Vi behöver frigöra oss från förtryck oavsett var det kommer ifrån och i vilken form det kommer. Våga vara fria att leva, älska, njuta….

Det handlar kanske allra mest om hur vi möter varandra i vardagen, både på arbetet och i olika fritidsaktiviteter. Vilka skämt vi drar och om och när vi vågar säga ifrån.

Genom historien går en rädsla för det feminina, för kvinnan och hennes kraft . Hon har tystats, gömts undan och förtryckts. Meggan Watterson skriver i sin bok Reveal att det  i olika berättelser om the Divine Feminine  handlar  om att finna det gudomliga genom att gå inåt och att vara i kontakt med den egna kroppen.  Hon kände sig nödgad att bli en teolog som skrev om berättelser om tystade Gudinnor inom olika religioner över hela världen. Hon skriver bl.a. om Marguerite Porete, en fransk mystiker från medeltiden. M. Porete  skrev en bok om sina upplevelser av att finna Gudomlig kärlek i kontakt med kroppen. Hennes bok förstördes och själv brändes hon på bål.

Så här skriver Meggan Watterson: ”For me, it was only by winning back my body – by daring to really be present to all I was feeling in my body – that I finally began to connect to what is eternal in me”

Jag har under året då och då känt mig lite vankelmodig. Ska jag ägna mig åt tantra eller healing? Tills jag till slut förstod det självklara.  Det är både och! Det är det det handlar om – att kombinera både healing och beröring, att  bejaka både själ och kropp, att erkänna att kroppen är ett verktyg att nå det gudomliga, ett tempel för själen.

Att bejaka Gudinnan är att bejaka livet och därmed också den Jord vi lever på och av, ibland kallad Moder Jord. Vi behöver värdera, vårda och respektera naturen och allt levande.

Apropå Me To debatten skrev skådespelerskan Noomi Rapace träffande att kvinnor behöver våga se att de är en del av spelet och behöver våga säga ifrån.

Jag håller med om att det är viktigt. Att vi som kvinnor vågar sätta gränser, vågar säga NEJ, vågar tro på oss själva, vågar ta plats. Lita på att det finns andra vägar, andra jobb, andra män. Vi är värda respekt.

Jag kämpade för ett jämställt Universitet under ett antal år. Jag bidrog kanske något, men till slut var jag tvungen att lämna. Då för tio år sedan var det rätt för mig att lyssna på min inre röst och gå vidare.

Jag läser just nu en tankeäckande bok som heter  Womb Wisdom. Boken handlar om att väcka den feminina kraften så att det feminina och det maskulina kan förenas. Detta sker genom att ta kontakt med livmodern som är livets ursprung och som tillsammans med hjärtat kan skapa djup transformation och balans.

Idag, annandagen har jag tittat på Lejonkungen. Underbar musik och fascinerande budskap. Den handlar  just om att lyssna tills sitt förfutna, lära sig av det och att våga bli sig själv, våga ta sin plats.

Jag upplever att det är det det handlar om för många av oss. Att våga släppa förminskande föreställningar, våga expandera och bejaka hela sig själv -både kropp och själ utan skuld och skam. Att minnas vårt gudomliga ursprung och att leva i harmoni och respekt med oss själva och varandra.

Lill Andersson, Energiterapeut
Längtan och Lust

 

 

 

Högkänslighet (HSP-Highly sensitive person)

fredag, september 8th, 2017

En del av de som kommer till mig är högkänsliga personer som inte vet om att de är högkänsliga. De har fått utstå mycket lidande i sina liv, speciellt i barndomen. Ofta har det uppfattats som att de överreagerar. Många har sömnsvårigheter och svårigheter i relationer och på arbetsplatser.  Många högkänsliga personer har hånats för sina förmågor som t.ex. intuition och har ofta en felaktig föreställning om sig själva.

Högkänslighet har först på senare tid uppmärksammats. Elaine N. Aron, klinisk pyskolog, forskare och själv högkänslig har skrivit en utmärkt bok om högkänslighet. ”Den högkänsliga människan – Konsten att må bra i en överväldigande värld”. Boken innehåller bla. självbedömningstexter, insikter om hur högkänslighet påverkar och tips på hur man kan hantera överstimulering. 

I baksidestexten till boken står följande: ”Högkänsliga personer har ett nervsystem som är känsligare än hos genomsnittet. De lägger märke till många subtila detaljer i omgivningen och bearbetar dem djupt i sitt inre. På grund av denna stora mottaglighet blir det lätt överstimulerade och behöver ofta dra sig undan, något som kan leda till att andra uppfattar dem som tillbakadragna eller blyga. Men de är också ofta intutitiva, kreativa, djupsinniga och medkännnande. De ser saker som andra missar och fattar väl genomtänkta beslut.”

Det finns facebookgrupper för högkänsliga personer, vilket även kallas HSP-Highly Sensitive Person. (Fler boktips längre ner i inlägget)

För många drabbade har det varit en lättnad att få förståelse för sig själv och att kunna dela sina erfarenheter med andra.

Högkänsliga personer behöver lära känna sig själva, hela sina sår och börja tycka om sig själva. De behöver också omvärdera synen på sig själva så att de kan dela med sig av sina vackra gåvor.

Det är också viktigt att hitta fungerande strategier mot överstimulering. En del i detta är bl.a. att ta väl hand om sin kropp (. tex. vila, sömn,kost) och att lära sig att sätta gränser.

Om du misstänker att du eller någon i din omgivning är högkänslig rekommenderas boken varmt.

Ps När jag skrivit det här inlägget upptäckte jag att nästa nummer av tidningen Free (nov)kommer att ha med flera artiklar om högkänslighet. Bl.a. en med Else Marie Bruhner som startade ”Sveriges förening för högkänsliga 2012 och nu är aktuell med boken ”Högkänslig-än sen då”. Även prinsessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Nordeng har skrivit en bok som heter ”Född sensitiv – våra berättelser.” De ser båda sina personlighetsdrag som en styrka. Tidningen Free är en gratistidning och finns hos många alternativterapeuter. Ds

Mindfullness och stroke

fredag, juli 21st, 2017

Under våren blev jag tillfrågad att med kort varsel hoppa in i en grupp med personer med förvärvad hjärnskada och för dom hålla en kurs i mindfullness. Jag tyckte det lät spännande så jag tackade ja.

Begreppet mindfullness fick en ny innebörd för mig och jag känner mig ödmjuk både inför detta och inför de människor jag mött under våren.

Mindfullness – medveten närvaro handlar mycket om att med olika tekniker stilla sinnet,  att bli medveten om sina tankar, känslor och det som omger en. Vi tränar på att bli medvetna om det vi ser, hör och känner uan att värdera. Vi använder oss av det s.k- andningsankaret – att observera andningen.  I grunden handlar det om att bli medveten om sig själv för att vid behov kunna förändra. Mindfullness används med gott resultat som en del av rehabiliteringen för personer med förvärvade hjärnskador. Grundprinciperna är att stanna upp, betrakta, acceptera och att släppa taget. Detta förhållningssätt är stressreducerande.

Efter långa samtal i gruppen var vi ganska eniga om att Sinnesrobönen passade mycket bra i gruppen. Den bön som under lång tid använts i beroendegrupper.

”Gud ge mig sinnero att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden

Att möta människor med förvärvade hjärnskador har gett mig en djup tankeställare. Det är människor som råkat ut för olyckshändelser, andras våld, hjärtinfarkt och stroke. Flera ger uttryck för är att en stroke eller hjärninfarkt är ett ögonblicks verk, men det tar mycket, mycket lång tid att komma tillbaka, om någonsin till ett normalt liv. Stress och för höga krav på sig själv är en bidragande orsak till stroke och hjärtinfarkt.

Jag fick vid ett tillfälle möjlighet att ge healing till en person som haft stroke. Ofta när jag ger healing kommer värdefulla bilder upp. Den bild som jag då fick var så talande. Det var ett expresståg som körde rakt in i en bergvägg. Ut klev människor och tittade sig förundrat omkring. De märkte att de såg, hörde, kände och upplevde allt på ett djupare, klarare sätt och de kände sig tacksamma för detta.

Det stämmer väl med den erfarenhet jag har av livet – att i allt som händer finns en möjlighet att ta tillvara på det och se på livet på ett nytt, djupare sätt.

Under sommaren vill jag gärna uppmuntra dig att vara i medveten närvaro om den vackra naturen, dofterna, smakerna,de ljumma vindarna, fågelsången, dig själv och dina nära och kära. Faktum är att den mest dyrbara gåva du kan ge till den du älskar eller till dina vänner är din sanna närvaro.

 Ta dig gärna tid att observera  ditt andetag, dina tankar och dina känslor.

Reflektera kring om du har balans i ditt liv  och om du ger dig själv det  just du behöver – eller om du behöver förändra på något område i ditt liv.

Den beröring jag ger är en slags avslappnande mindfullness där du framförallt fokuserar på att bli medveten om din  kropp och hur beröringen känns.

Här får du också en värdefull mindfullnessövning: (En teknik från The Institue of Heart Math)

1) Lägg handen på ditt hjärta och känn att du är i hjärtat.
2) Andas långsamt in och ut i en jämn rytm.
3) Känn någon eller flera av dessa känslor:
Uppskattning, Tacksamhet, Omtanke, Medkänsla, Kärlek.
(Ta gärna hjälp av ett minne. Om du inte minns eller känner räcker det med intentionen)
Positiva känslor påverkar DNA så att cellerna kan förnyas, läkas och ta in näring! Det räcker med 3 minuter/dag.

För att kunna njuta krävs det att man är närvarande, att man är medveten om hur det känns när någon tar på ens hud, vilken färg himlen har just nu, hur löven låter i vinden eller hur juicen smakar” Ur boken ”Passionskoden” – för ett helt och hållbart liv av Eva Sanner.

Ps. Vill du veta mer om mindfullness finns det böcker av bl.a. Khabat Zinn och Thich Nhat Hanh. En utmärkt bok är ”Minska din stress med meditation” av Andries J Kroese.

Om du känner någon eller själv är drabbad kan du vända dig till föreningen Hjärnpunkten  som ordnar mycket bra aktiviteter för den som är drabbad. Föreningen finns på Dalheimers hus och till hösten kommer jag där att ha en grupp i Mindfullness.

 

 

Min fru vill inte ha sex

fredag, juni 30th, 2017

En klient som kom till mig inledde sessionen så här:

På vägen till dig slog det mig att jag betalat ganska mycket pengar för att gå till dig, men det har verkligen varit värt det. Jag har släppt min negativa inställning till min fru. Genom att du och jag har kunnat prata om det som jag inte pratat om med någon annan har jag också vågat prata mer med min fru. Det är inte längre så fientligt mellan oss. Visserligen får jag inte sex, men vi har så mycket annat gemensamt och kanske kan vi komma längre.  Det är  en djup inre resa som jag påbörjat. ”

Det värmde mitt hjärta mycket att få den här mannens kommentar och med hans tillstånd delar jag med mig av hans resa, för det är precis detta jag vill inspirera till.

Första gången han kom till mig var han ganska frustrerad över att inte få sex. Han funderade på om han skulle skilja sig eller inte. Han var beredd att lägga tid, pengar och inte minst inre arbete på det.

Vi möttes i samtal, healing, coaching och beröring och mer och mer vågade han öppna sig och vågade pröva sitt förhållningssätt och sina inre föreställningar.

Han kunde t.o.m. erkänna att han var en del i problemet. Han insåg att han pushat och velat för mycket och inte riktigt känt in sin fru.

Han fick i processen hjälp att få syn på sitt eget barndomstrauma, att bli avvisad sexuellt och att skämmas för sin sexualitet. Hans fru hade sitt trauma med sig. Hon hade varit sexuellt utnyttjad.

Så möts dessa två personer utifrån sina inre sårade barn. Dessa ”barn” har byggt höga skyddsmurar kring sitt hjärta och sitt kön. Rädslan styr, men triggar också.

I healing och samtal fick mannen på ett kärleksfullt sätt möjlighet tt bli medveten om att se sina mönster och möjlighet att justera sina föreställningar och beteenden, så att han kunde möta sin fru utifrån en ny utgångspunkt.

Det mest framgångsrika är givetvis att båda parter arbetar med sig själva, blir medvetna, helar sina sår och förändrar sin bild av sig själva och varandra.

En man som blivit avisad och hånad lever med sin rädsla för att bli avvisad. Det är då lätt att bli pushig och krävande. Ofta går mannen in i skyddsbeteenden för att undvika att känna smärtan, som t.ex. att arbeta för mycket, ta till droger etc.

En kvinna som varit sexuellt utnyttjad stänger sin Yoni och kroppen går in i stand by. Det är ofta så att hon inte vill ha kroppskontakt alls då en kram upplevs som krav på sex och hon har en djup rädsla att bli utnyttjad. Inom sig vet hon att hennes gränser någon gång inte respekterats och därför väljer hon mer eller mindre medvetet att skydda sig och sin kropp.

Det krävs en mycket varsam man för att hon ska öppna sig. Det är först när hon känner sig trygg som de verkligen kan få ett djupt möte både på ett personligt och sexuellt plan. Tyvärr är det så att en man som blivit avvisad och som är rädd för detta  alltför ofta  ”begär” att få komma in i den kvinna som inte är redo. Det förstör oerhört mycket. Lika sorgligt är det att många kvinnor stängt sina yonis och sitt hjärta och skulle behöva hjälp att öppna sig och våga älska igen. Det finns terapeuter som är specialiserade på att varsamt lösgöra blockeringar i kvinnans underliv. De spänningar som sätter sig där hindrar njutning för båda parter.

I en relation där båda bär med sig känslomässiga sår (vilket de flesta av oss faktiskt gör) blir det ofta en destruktiv kärleksdans där parterna sårar varandra och båda mår dåligt.

Så om relationen eller sexualiteten inte fungerar mellan två partner har det stort värde om båda tar kontakt med terapeuter och tar ansvar för sina känslor och sin sexualitet så att underbara möten och härligt  sex kan bli möjligt.

Ps Metro 21/6 2017 tar just upp att antalet sextillfällen minskat och att många skulle önska att det var tvärtom. Den vanligaste orsaken antas vara trötthet och stress. Så önskan om mer och bättre sex finns hos många. Det konstateras att många tyvärr har svårt att prata om just detta ämne Ds

Önskar dig en underbar sommar med tid för dig själv och tid för varandra, närhet, beröring, intima samtal och skön avkoppling.

Med värme,

Vad vill du ha mer av i ditt liv?

måndag, april 17th, 2017

En vän kommenterade mitt nyårsinlägg med ”Men jag vet inte vad jag vill” Det är faktiskt inte så lätt att veta vad man vill.

Vi omger oss med skal för att undvika att bli sårade, men dessa skal behöver vi varsamt göra oss av med för att komma in till vår innersta vilja/kärna.

Att hitta sin egen vilja sprungen ur den egna sanningen kräver oftast ett inre arbete. Det rymmer frågor som: Vem är jag? Vilket är mitt livssyfte?

Det inre arbetet kan ske genom samtal med någon som kan vägleda en. En hel del av arbetet kan också ske i meditation där man tystar tjattret inom sig.
Då kan man i bästa fall få höra en stilla inre röst som är i kontakt med ens egen inre sanning.

Ytterligare ett sätt som jag erbjuder är att gå igenom ett antal riter.
I dessa shamanska vackra riter får du hjälp att ta kontakt med din djupaste sanning och det du vill ha mer av i ditt liv.
Du får hjälp att släppa inre och yttre hinder så att du verkligen blir fri att vara den du är.
Du får hjälp att få fart på dina drömmar, det du djupast längtar efter.

För 35 år sedan mötte jag en shaman i Cusco och gick även Inka-stigen till Machu Pichu i Peru. Det var starka upplevelser och ända sedan dess har jag haft en längtan
att lära känna Inka-traditionerna, men inte vetat hur. Queroindianerna som förvaltat inkatraditionerna fick för ett antal år sedan till sig att dela med sig av sina traditioner
till oss i Sverige. Jag har haft förmånen att lära mig några av deras healingtekniker och riter. Healingtekniken  är mycket kraftfull och jag använder den som en del i den healing jag ger.

Enligt Queroindianerna är vi i vår tid rotlösa, vilket skapar förvirring och även sjukdom. Vi behöver grunda oss och hitta riktningen och meningen med våra liv.
Vi behöver förena kropp och själ. Enligt dessa shamaner (Paqos) är vårt ursprung en stjärnkonstellation som heter Plejaderna. När vi återknyter kontakten med
dessa stjärnor får vi hjälp att få kontakt med vår själ och att hitta hem till oss själva.

Vi går tillsammans igenom 4 olika riter vid ett och samma tillfälle, vilket tar ca 1,5 tim. Precis som i healing sätter det igång en djup transformationsprocess.
Du kan komplettera med coachande samtal och healing för att förstärka processen.

Så här skriver en klient som tagit emot riterna:
Tack för att jag fick vara med om de shamanska riterna,
Det var väldigt häftigt, det kändes som att det rensade på djupet. Vackert med symbolerna i ritualen.
Känns som det hände mycket under riterna och även efteråt, dock svårt att sätta ord på.

Varmt välkommen att ta del av dessa kraftfulla riter. När du bokat tid får du instruktioner inför vårt möte.