Intuitiv beröring

Se mig
Hör mig
Rör mig
Berör mig

I min kontakt med tantrisk beröring och mina möten med olika människor förstår jag mer och mer hur stor min och mångas längtan är efter att få bli synliga och berörda till kropp och själ. Det är som om bristerna blir tydligare i vår tid. Våra djupa sår, rädslor, skam och andra hinder behöver komma i dagen för att läkas och helas. Vår djupa längtan behöver bli mött.

Jag har utifrån tantra, massage och healing skapat en helkroppsbehandling som jag valt att kalla Intuitiv Beröring – en kärleksfull beröring för djup avslappning och självkännedom. 

Min tanke med behandlingen är att du ska få möjlighet att ta emot dig själv i respektfull beröring. Du ligger på en massagebänk- gärna naken. Det brukar bli både fjäderlätt beröring och massage med olja. Hela kroppen berörs kärleksfullt utan sexuella mål. Massage av lingam ingår inte. Den terapeutiska behandlingen är framförallt djupt avslappnande och du riktar ditt fokus mot att ta emot och att vara närvarande i din egen kropp. För de flesta är det en njutningsfull behandling men det kan också vara så att smärtsamma känslor och minnen gör sig påminda. När du slappnar av och känner dig trygg finns möjlighet att öppna upp. I det tillståndet kan allt få komma upp och du kan antingen njuta eller bli medveten om det som hindrar dig från att njuta fullt ut. Om något som hindrar dig kommer upp kan jag (om du vill) hjälpa dig att omfamna och transformera det så att du mer och mer kan vara i det du vill vara.  Efter behandlingen får du en stund för dig själv för att integrera och därefter finns det möjlighet att samtala om det som kan ha kommit upp.

Läkaren och forskaren Kerstin Uvnäs-Moberg framhåller beröring som en hälsofrämjande aktivitet då hormonet oxytocin frisätts Hon visar bl.a på följande möjliga effekter: Lugn, tillit, större förmåga till empati, förbättrad social interaktion, bättre självbild, bättre sömn, ångestdämpande, sänker puls och blodtryck, lägre kortisol, bättre minnesförmåga, snabbare och bättre inlärningsförmåga, förstärkta sinnen, minskad vikt och mindre beroende av droger.

Så här säger några klienter som har provat:’

”Jag fick min prostata bortopererad för 7-8 år sedan på grund av cancer. Efter det försvann min förmåga till erektion. Jag trodde då att sexualitet var ett avslutat kapitel för min del, men blev glatt överraskad att såväl lusten som möjligheten till orgasm fanns kvar. Men rollen blev nu mer inriktad på att ge än få. När jag för några år sedan upptäckte den typ av massage som Lill och andra kan ge var det en helt ny upplevelse. En njutning så mycket större än jag tidigare varit med om och med en helt ny roll i att enbart få ta emot en kärleksfull beröring. Det är fantastiskt att få uppleva detta, även om det är i senare delen av livet.” (Man mars 2017)

”Tack för en ny upplevelse idag, var väldigt skönt att bara ligga där naken och låta kroppen och sinnet följa med i varje rörelse. Trots denna sensuella form av avkoppling så kändes allt helt naturligt. Det var en speciell känsla för jag trodde innan att jag skulle få erektion men allt var bara en avslappnad upplevelse, men det konstiga var att jag fick erektion när jag duschade av någon anledning. Tack för en ny form av avslappning som jag gärna gör om igen.” (Man dec 2016)

” Tack för din lyhördhet som ledsagare och din känslosamma och kärleksfulla beröring. Med dig känner jag mig trygg, även då det är en smula obehagligt. Det känns också som att det är först då de sensuella energierna får fritt spelrum, som jag fullständigt kan slappna av och ta in helheten.” (Man dec 2016)

”Jag förundras över att jag ligger helt naken och inte skäms. Det är som att när jag är naken så vågar jag också vara naken med mitt inre” (Man nov 2016)

Den här behandlingen kommer att förlänga mitt liv. Jag som har ett så stressigt liv behöver verkligen den här djupa avslappningen” (Man okt. 2015)

”Grymt bra” (Man sept 2015) 

”Deliciöst”.  (Kvinna aug. 2015)

”Tack för den tantriska behandlingen. Den känns mycket innerligare än de jag provat tidigare och den fina känslan stannade kvar länge i kroppen. Jag hoppas att det kan fungera ännu bättre för mig framledes, så att jag riktigt kan slappna av, känna in flödet och uppleva känslorna. Det lugn och den förnimmelse av harmoni som jag inte riktigt känt vid tidigare tillfällen av beröring tror jag kommer sig av det förtroende du inger”.

Det är som att förflyttas till ett magiskt rum. Det är som att jag svävar och glömmer allt annat”

”Det är inte upphetsning. Det är något annat och det är lugnt och avslappnande och det dröjer sig kvar länge” 

Ja beröring är så vackert och värdefullt men p.g.a. artros i en hand behöver jag ta en paus under våren och sommaren – sedan får vi se.

Min kollega My Rundqvist ger också massage med tantrafokus i Göteborg. Hon nås på tel. 031-24 04 69 eller mail Myrundqvist@gmail.com.

Comments are closed.