Tantra

Så här beskriver den indiske filosofen OshoTantra:
”This is the map to turn you on, and to turn you in, and to turn you beyond”

Han skriver också att i tantran är det möjligt att hitta den stora orgasmen, det mest välsignade ögonblick då vi upplever att vi är ett med hela universum. Det är därför Tantra är känt som Sexvägen eller Kärlekens väg.

Tantran är en urgammal österländsk filosofi för upplysning där bl.a meditation och yoga ingick som viktiga inslag på den tantriska vägen. Tantran kommer i olika former mer och mer till väst och det är min övertygelse att den kan hjälpa oss att få en mer nyanserad bild av intimitet och sexualitet.

Alla längtar vi efter närhet och kärlek.  Tantra är en vacker väg till djupare relationer. För mig har tantra inneburit helt nya möten med mig själv och andra. Tantra är för alla, för kvinnor som inte vill, män som inte kan etc. Tantran kan öppna upp för djupare intimitet och närhet.

Diana Richardsson har skrivit en utmärkt bok om tantrasex ”The heart of tantric sex” eller på svenska ”Håll glöden levande”. Där skriver hon så här: ”Efter att ha forskat intensivt i många år upptäckte jag att det var tantraupplevelsen, känslan av att slappna av och sjunka in i den sexuella energin istället för att sätta press på den – som gav mig det jag hade längtat intuitivt efter i hela mitt liv – glädje och kärlek.

I sin bok tar hon upp ett antal kärleksnycklar som bl.a handlar om avslappning, kärleksfull beröring, andning, ögonkontakt och kommunikation.

Tantra handlar om ett nytt sätt att älska med både kropp och själ. I tantran fokuserar vi inte på orgasm utan istället på avslappning. Då kan vi upptäcka nyanserna och  vila i varandras armar. Vi får faktiskt också bättre kontakt och flöde i våra sexuella energier. Den sexuella kraften och livskraften frigörs!

Tantra är medveten närvaro,  närhet och förtroende. Tantra är långsamt och i kontakt med den egna kroppen och med andningen. Man är med det som är utan att forcera något. Man går in i tantran med öppet sinne, man släpper förväntningar och tillåter det som sker att ske. I bästa fall blir det en kärleksfull gemensam energidans.

En av de viktigaste nyckeln inom tantran är att skapa balans inom sig – balans mellan de feminina (mottagande) och maskulina (skyddande) energierna.

Flera klienter som fått intuitiv beröring med tantrafokus  har gett uttryck för att ”detta är bättre än sex”..De som tillåter sig att slappna av och bara ta emot kan få en underbar helhetsupplevelse.

I tantrisk massage ges möjlighet till både avslappning och sensualitet. Det handlar mycket om att tillåta sig att ta emot sig själv, alla känslor  och sexuella energier men inte rikta det mot den som ger massagen.

Inom tantran benämns mannens könsorgan som Lingam (indisk beteckning på penis). Lingam är mannens stolthet. Kvinnans könsorgan benämns som Yoni (sanskrit för vaginan).Yoni är kvinnans heliga tempel och det är viktigt att ha tillåtelse för att träda in i detta vackra tempel. Respektfull beröring av könsorganen kan ingå i behandlingen. Jag ger dock inte Lingammassage.  Två uttryck som betyder mycket för mig när jag ger beröring är att inte undvika något, inte heller forcera något utan låta mina händer intuitivt och  kärleksfullt flöda över hela kroppen. 

Pröva tantra! Det finns många kurser, workshops, festivaler och individuella behandlingar.  Eller när du är i ett nära möte med någon – slappna av, släpp kontrollen, flöda, ta emot och ge från ditt hjärta,njut. Njut av ögonblicket, njut av beröringen, njut av dig själv. Vi är här för att älska och leva fullt ut.

Jag ger varsam intuitiv beröring med tantrafokus –  för djup avslappning och personlig självkännedom. Beröringen kombineras med lättmassage/healing och samtal för att du ska kunna möta dig själv på ett djupare plan.  Jag har vidareutbildat mig inom tantra och ger även behandlingar i ”Tantra Pulsation”, där du genom andningstekniker får möjlighet att lösa upp blockeringar så att livsenergin kan flöda fritt.

I boken Graceful Living hittade jag ett citat av Rob Bell som jag vill avsluta med:

”It´s easy to take off your clothes and have sex. People do it all the time. But opening up your soul to someone, letting them into your spirit, thoughts, fears, future, hopes and dreams that is being naked”

 

 

 

 

 

Comments are closed.