Beröring som berör

Written by lillandersson on december 25th, 2022

Jag vill skriva om två olika företeelser på detta tema – Rosenmetoden  och Tantra.

I båda är det tydligt hur respektfull beröring kan ta dig närmare dig själv, närmare ditt autentiska JAG. Kroppen och känslorna kan vägleda dig.

Under hösten gick jag en intensivkurs i Rosenmetoden. Rosenmetoden har just som slogan ”Beröring som berör”. Det är en varsam, men djupgående metod som hjälper dig att få kontakt med de känslor som omedvetet hålls inne.Terapeuten utforskar spänningar i kroppen. Spänningarna och den begränsade andningen visar tydligt var det är något som sitter fast och som begränsar klienten. Metoden hjälper dig att lösa upp hinder så att spänningar frigörs. När du tillåter smärta att komma till ytan befrias du. Det är transformerande.

Kursen gav mig en djupare förståelse för kroppen som redskap för helande samt en djupare insikt hur viktigt det är att jag som terapeut är helt närvarande. Det krävs många kurser och övningsklienter för att bli färdig Rosenterapeut. Appellerar detta till dig kan du gå en introduktionskurs eller ta kontakt med Humanova (som administrerar verksamheten) och prova på som träningsklient.

En annan beröring som också berör är tantrisk beröring. Tantran har verkligen många uttrycksformer, men jag tror att jag vågar gå i god för att det mesta som erbjuds på området ger dig möjlighet att komma djupare i kontakt med dig själv och din Längtan. Ofta ingår s.k. sharing. När vi kärlekfullt delar det vi är i påverkas immunförsvaret positivt.

Jag hade förmånen att var med och assistera på en tantrahelg med Intimcoachen Sandra Bergman. Deltagarna möttes i lekfulla, utforskande och respektfulla övningar.

En man som var med för andra gången uttryckte: ”Jag åkte till kursen som en man och åkte därifrån som en annan man. Därför är jag här igen”.

Det berörde att ta del av hur många öppnade upp från osäkerhet ch rädsla till ”YES -nu vill jag leva livet fullt ut!”

Ofta är det inre hinder som göra att vi inte vågar leva fullt ut.

Jag var vid vintersolståndet på en mycket vacker shamansk ceremoni på Naturhuset Naturligtvis.

Där var vi ett tjugotal kvinnor och män som i en Despacho (tacksamhetsceremoni genom en offergåva till Moder Jord) fick dela och lämna ifrån oss det som hindrar oss att leva fullt ut.

Det blir för mig tydligare och tydligare att vi alla skalar bort lager på lager av inre hinder – såriga minnen, sorg. rädlsa, föreställningar etc för att mer och mer våga vara oss själva och våga vara nära andra.

Jag vill inbjuda dig som inte vågat prova tantra att komma på en kväll som jag valt att kalla ”Tantra Light” (12/2) – med lite information om tantra och varsamma smakprov på tantriska övningar.

Är du intresserad av Tantra kan du även hålla utkik efter Tantrafestivalen -(Lust in Life) och tantrahelger med Sandra Bergman. Länkar finns på min hemsida.

Och inte minst är du varmt välkommen att pröva Intuitiv beröring med tantra fokus. Också en beröring som verkligen berör!

Med förhoppning om att du fått inspiration att pröva någon form av beröring som berör just Dig!

Jag önskar Dig ett Gott, Nytt, Inspirerande År!

Lill, Lorelei,
Längtan och Lust

 

Comments are closed.