Look for the treasure inside your disappointment

Written by lillandersson on juli 26th, 2022

Inom shamanismen talar man om att se på det som inte blev som man tänkt och sådant som man upplevt i livet som gjort en frustrerad – som just gåvor/skatter. Det är ett vackert sätt att möta livet tycker jag. Detta ingår som en del i det synsätt som finns i de shamanska behandlingar som jag ger.

Det uttrycks vackrare på engelska:
”Look for tre treasure inside your disappointment. Continue to have faith even when things seem to get wrong”

Ju mer frustrerad man känner sig ju svårare kan det vara att hitta gåvan och ibland får man gräva djupt inom sig och göra ett krävande helande arbete.

En sådan händelse som berört mig djupt och som tog mig lång tid att acceptera var att jag var mycket ung när min mor blev sjuk och när jag var 14 år dog hon i cancer. Jag var arg på Gud och jag tyckte att hon övergav mig när jag behövde henne som mest.

Men efter många års inre arbete med mig själv fick jag kontakt med henne från andra sidan och frågade då varför hon övergav mig. Då gav hon det vackra svaret. ”Jag övergav dig inte. Jag lämnade dig för att du skulle kunna bli det du var ämnad att vara”

I början av den här sommaren mötte jag en person som som ingav mig förhoppningar som sedan grusades. Den första reaktionen var givetvis besvikelse och frustration och jag var nära att börja anklaga mig själv för att inte räcka till. Men då var det värdefullt att plocka fram mina verktyg för inre utveckling och i lugn och ro meditera och möta mig själv. Så småningom kunde jag omfamna mig själv i besvikelsen och förstå att jag behövde möta mig själv mer kärleksfullt på vissa områden.

Det är verkligen när någon trycker på en öm tå och det gör mest ont som det finns störst möjlighet till djupt helande och personlig växt.

Så om du blir besviken försök att möta dig själv och på egen hand eller med hjälp av någon vägledare ta reda på vad gåvan/skatten är som finns under det du möter.

I kärlek,

Lill, Lorelei

 

Comments are closed.