Gott Nytt År 2024

Written by lillandersson on december 30th, 2023

Dagen  före Julafton var en strålande dag med gnistrande snö. Jag gick förväntansfullt in på www.skidspår.se och såg att det bjöds på fantastiska spår i Hindås. Men då kom MOTSTÅNDET! Gå ner i källaren och leta fram skidor och pjäxor och var är vallan?, skrapa rutorna på bilen (sitter säkert stenhårt) och det finns nog inte någon parkeringsplats ledig.  MEN fantastiska skidspår och sol och jag är inte där! Jag tog tag i mig själv och hämtade skidorna, skrapade bilen och åkte till Hindås. Gott om pakeringsplatser! Fantastiskt glid. Jag åkte varv efter varv tills solen började gå ner. På natten började det regna och på julaftons morgon var det mesta av snön borta. Så tacksam att jag övervann mitt motstånd.

Jag älskar dessa långhelger då man både får tid att umgås med familjen, kura in sig med en god bok, vara ute i naturen, hinna meditera och reflektera. Just i slutet av året är det fint att i tacksamhet gå igenom årets händelser och fundera på hur det varit och om något behöver släppas eller förändras.

Och då är det ju det där med motstånden och svårigheten att förändra. Varför är det så svårt?!

Genom healingens grunder har jag fått en djupare förståelse och medkänsla med mig själv och andra för dessa svårigheter. Ofta finns grunden till motståndet och känslorna långt tillbaka i tiden, kanske i barndomen eller ibland till och med i tidigare liv.

Jag tror mig ha förstått att mitt till synes lilla motstånd mot att åka skidor en strålande vinterdag hänger ihop med djupa sår från barndomen där jag inte fick ha behov och inte fick visa känslor. Jag brottas fortfarande ibland med den inre rösten som säger – Du får inte lyssna på dina egna behov!

Det finns några tekniker som är särskilt värdefulla och som jag är så tacksam för att ha lärt mig och gärna delar med mig av. Att gå tillbaka till tidigare minnen genom en regressionsmeditation eller en shamansk  ritual ”Soul Retrieval” kan ge värdefulla insikter för att lösa upp och hela gamla trauman. I den shamanska ritualen kan vi bli varse kontrakt som vi har skrivit med oss själv när vi råkar ut för ett trauma och som vi sedan omedvetet följer. Det kan ha ett stort värde att bryta dessa kontrakt och skriva nya kontrakt som tjänar oss bättre.

Jag tycker att det är fint att göra dessa ritualer i grupp för att stötta varandra och tillsammans få nya insikter. Alla brottas vi med olika teman genom livet. De återkommer, men då är det en tröst att se att vi inte är ensamma och att vi hela tiden kommer lite längre på helandets väg när vi ger det en chans. Blir du inspirerad är du varmt välkommen att delta i en workshop eller göra en enskild meditation eller ritual.

Även om det ser mörkt ut i världen så är vi många som arbetar för att sprida Kärlek, förståelse, helande, fred och frid. Det är viktigt att påminna oss om at vi alla kan bidra med goda tankar och kärleksfulla handlingar.

Jag önskar dig ett kärleksfullt och inspirerande Nytt År.

/Lill

 

Comments are closed.