Dina relationer handlar om dig!

Written by lillandersson on januari 21st, 2015

 (Inlägget bygger på de föredrag som jag haft under hösten 2014)

Dina relationer berättar en hel del om vem du är och vad du är i!

Om du råkar höra ett samtal på fiket låter det ofta:  ”Han sa. Hon gjorde. Hon tyckte. Han ville” etc.  ”Jag blev så arg, glad, ledsen etc”

Det handlar ofta  om relationer. Men vi analyserar sällan vad som finns att lära i dessa relationer som vi pratar så mycket om.

Relationerna (partner, föräldrar, barn, vänner, arbetskamrater, grannar etc) är ett verktyg för dig att bli hel. Det du upplever runtomkring dig är en spegling av det som finns inom dig – rädslor, övertygelser, trosuppfattningar etc.

Om du inte är nöjd får du börja titta på vad som behöver förändras inom dig. Om du är ärlig och tittar noga kan du kanske se att du  upprepar samma mönster i relation efter relation – tills du blir medveten och kan bryta mönstren.

Trassliga relationer handlar ofta om det som är oavslutat inom dig. Det är ett stöd för dig att nå ett högre medvetande.  Har du någon trasslig relation?

De viktigaste rädslorna som avspeglas i relationerna är rädslan för separation och övergivenhet, lågt självvärde och rädslan för tillit/överlämnande. Det kan också handla om det som vi dömer eller om det som vi förlorat (ofta en del av oss själva).

Om du inte känner dig älskad kan det finnas en aspekt av att du inte älskar dig själv. Om du känner dig kränkt kan det vara för att du på något plan inte respekterar dig själv. Det kan vara nog så svårt att se sambanden, det är så mycket lättare att lägga ut rädslorna och skylla på andra..

Många av såren har sin grund i barndomen. Våra föräldrar vill oss väl men de har också sina sår. För många skapas ett tomrum som vi hela livet försöker fylla.

Vilka problem dyker upp i dina relationer? Vad eller vem är du irriterad på?  Vilka karaktärsdrag eller egenskaper stör dig? Kan det ha något att säga dig?

När du ser mönstren och blir medveten kan du ta läka dina sår. Det handlar om att ändra bilden av dig själv, vilket kan vara nog så svårt , men när du gör det behöver du inte längre dra till dig situationer och relationer som gör dig illa.

 Vill du ha kärleksfulla relationer behöver du älska och acceptera dig själv. Njut av livet och var tacksam över det du har. Då blir du så attraktiv att kärleken kommer till dig. När du tar ditt inre sårade barn i famn öppnar sig varma farmar för dig.

Om du vill vara i en hel kärleksrelation kan det vara viktigt att göra avslut med tidigare relationer så att det finns plats för den nya relationen. Våga gå när det är dags att gå. Det är oftast en gåva till båda. Men gå inte av rädsla. Stanna när du behöver stanna och ge relationen chans att fördjupas..

Vill du vara i en sund relation behöver du vara tydlig och ärlig i kommunkationen och skapa en gemensam grund med din partner. Vad vill ni? Vad är ok, vad är inte ok?

Jag vill avsluta med några ord från den indiske filosofen Osho:
”När din kärlek inte enbart är en längtan efter någon annan, när din kärlek inte är ett behov, när din kärlek är ett delande, när din kärlek inte är en tiggares utan en kejsares, när din kärlek inte frågar efter att få något tillbaka utan är redo att ge, enbart för givandet glädje – då frigörs den rena doften.

När vi mognar kan vi börja att uppleva kärleken bortom sexualiteten och hedra den andres unika individualitet. Vi börjar inse att vår partner fungerar som en spegel som reflekterar dolda aspekter av oss själva och som stödjer oss att bli en hel människa. Denna kärlek är förankrad i frihet, inte i förväntningar och behov. Dess vingar tar oss högre och högre till den universella kärleken där allt är ett.”

 

 

Comments are closed.