Rödhaken och Coronapandemin

Written by lillandersson on april 20th, 2020

Jag älskar våren! Jag bor alldeles intill Ängårdsbergen och har gått många skogspromenader i det vackra landskapet med myriader av stigar och det ännu vackrare Botaniska med alla fina blommor och träd. Och inte minst Vitsippsdalen med sin matta av vitsippor och murkna, mossbelupna stubbar och fallna träd. Och dessutom de förföriska, vackert sensuella men odrägligt doftande skunkkallorna!

 

En dag när jag gick i ravinen längs den lilla bäcken sjöng en fågel så klart. Rödhaken satt på en gren vid stigen och den satt kvar när jag närmade mig. Det var som att den ville sjunga sin sång just för mig. Först var det en vacker sång, men sedan var det som att den hade svårt att få luft och som om den hälsade till mig: : ”Det är allvar nu. Ta det som händer nu på allvar”!

Naturen hjälper oss. Det känns som att jag hör tydligare. Varje levande varelse, varje litet blad. Allt är heligt, allt är en del i helheten. Allt hänger ihop. Det enda jag behöver göra är att lyssna.

För våren är inte bara glädje utan den uppmanar oss att ta ansvar för klimatet, för oss själva och varandra.

Jag  har precis som de flesta andra haft mer tid än vanligt och även frågat mig vad Coronaviruset handlar om ur ett högre perspektiv. Jag har lyssnat inåt och jag har lyssnat på TV, alternativ media och kanaliserade budskap. Det är inte helt enkelt att gallra ut det som är sant, men för mig framträder alltmer en mycket tydlig bild som jag vill dela med mig av. När du läser detta lyssna då noga till ditt inre och känn om det stämmer med din sanning.

Att det är en allvarlig kris är nog alla överens om – men dess djupare budskap är kanske inte lika tydligt. Men vi är många som är överens om att det handlar om behovet av förändring på många plan.

Jag kan inte låta bli att reflektera över att människor som får Coronaviruset får problem med andningen. Andningen som är kopplad till det andliga. Brist på kontakt med Anden! 

När jag i oktober 2018 ställde frågan till mina inre vägledare: Varför är det som det är i världen idag fick jag svaret:” För att människorna inte lyssnar inåt på sin inre röst, utan istället jagar andras röster och andras gillande. Och för att ni inte är i sync med naturen. Moder Jords rytm är långsammare, stillsammare. Ni behöver lugna ner er. Sluta med snabbmat, sluta med snabbredband etc. Slå er ner i naturen, vila i Moder Jords famn och LYSSNA. Börja möta varandra i öppenhet, sanning och tacksamhet.”

Marianne Williamsson är en djupt politiskt och spirituellt engagerad kvinna som kandiderade för Demokraterna till presidentposten i USA 2020 – vilket vi inte hört något om i svensk media såvitt jag vet. Man har dock på You Tube kunnat ta del av hennes kloka föredrag i samband med detta. Hon har även skrivit boken ”Åter till Kärleken”, vilken är kopplad till A course in Miracles. Hon säger att vi behöver komma tillbaka  till att respektera varandra och naturen.

Marianne Williamsson anser att Coronavirusets ursprung i grunden handlar om brist på vördnad – en avsaknad av vördnad för livet – oavsett om det handlar om människor, djur, ekonomi eller regeringar. Det som händer hjälper oss att förstå den djupaste orsaken. Det är först då vi kan finna hållbara lösningar.  Hon menar att vi måste organisera samhället utifrån mänskliga principer, inte ekonomiska. Vi behöver alla tillsammans ta ansvar för den här planeten och varandra.

I sitt senaste inlägg (14/4) på You Tube är hon starkt berörd av allt lidande, sorg, döende och rädsla förknippade med Corornaviruset. Hon framhåller att vi behöver sörja. Det kommer sannolikt inte bli som det varit. Det vi tagit för givet är inte längre möjligt. Det kommer troligen vara en mycket förändrad värld. Men vi har ett val. Vi kan välja att bli bittra eller bättre.

Vi kanske inser att vi faktiskt var ganska alienerade, var och en upptagna av sitt och att vi nu har en möjlighet att skapa djupare möten. Hon menar att vi behövde detta uppvaknande för att skapa en värld som är mer i förening med de vi verkligen är. Att detta är en kollektiv mognadsprocess. De flesta sätter sig inte ner och lyssnar till sitt inre om de inte tvingas till det, men det är det vi behöver mer än någonsin, för nu behöver vi vara andligt vakna. Det är fler människor som har kontakt med Ljus och Kärlek än de som är i hat och rädsla. Vi kan vara med och skapa en bättre värld.

Hon anser att det krävs en integrerad healing på många nivåer då Coronapandemin har multidimensionella aspekter på områden som ekonomi, politik, medicin, vetenskap, känsloliv och psykologiska aspekter. Det handlar mycket om hur vi väljer att förhålla oss mitt i detta. Det handlar mer om hur vi tänker och känner än vad vi gör.

Hon uppmanar oss att stötta vårt immunsystem, hålla oss informerade – men inte titta för mycket på TV utan istället be, meditera och vara i kontakt med släkt och vänner.

Jag har även lyssnat på en kanalisering av Adamus (www.crimsoncircle.com). Det är samma budskap.  Detta är verkligen en gåva som vi kan använda för att bli mer medvetna. Det är en stor möjlighet för planeten och för varje enskild individ. Gå inåt! Lyssna till din inre röst. Ställ dig själv frågan: Varför är jag här just nu? Hur kan jag vara i min Passion? Alla svar finns inom oss och det viktigaste är att lyssna på vår inre vägledning.

Han menar att vi måste rätta till den extrema obalans som finns på så många områden, inte minst det ekonomiska området. Att det som händer handlar om vårt kollektiva medvetande.

Han har även en del intressanta tankar om karma och om förlåtelse samt om teknologins betydelse, men jag rekommenderar dig att lyssna på detta själv.

Men det viktigaste i det som sker är att var och en tar hand om sig själv.

Och avslutningsvis fick jag av en vän en länk till en kanalisering från Ärkeängeln Mikael, som jag för övrigt samarbetar med i mina behandlingar och meditationer.

Han ger oss en inblick i hur Ärkeänglarna ser på Coronapandemin ur ett högre perspektiv:

Änglarna ser att vi kämpar och sänder oss vår kärlek. De ser också att denna universella utmaning fört oss samman. De ser att människor börjat sträcka sig mot varandra över gränserna på ett helt nytt sätt.

Människor sänder kärlek, ljus och healing över hela världen. Änglarna ser också hur vi tvingas möta oss själva och att detta är en´möjlighet till djup inre växt. De påpekar även att det är viktigt att lyssna och göra nödvändiga förändringar för annars kommer viruset att spridas ännu mer. Det är en djup utmaning till var och en att helt förändra sin livsstil.

De uppmanar oss att gå djupt in i våra hjärtan och se all den skönhet som finns inom oss. Att släppa rädslorna. När vi får kontakt med vårt sanna jag kan vi möta utmaningarna med ödmjukhet och lugn och se dessa som en möjlighet till inre utveckling. Vi uppmanas att vara öppna och flexibla. Krisen kommer att gå över men den inre värdefulla expansionen kommer vi alltid att ha med oss.

Även Ärkeänglarna framhåller att viruset kommer att förändras när våra medvetanden förändras. Vad som än händer runt oss är detta tröskeln till djup inre utveckling. ”Låt ditt hjärta vara öppet för det gudomliga som är du”

Det intressanta är att dessa budskap har både jag själv och mina klienter fått under det senaste halvåret.

Jag hoppas att denna information gett dig både fördjupade insikter och hopp.

Ta hand om dig själv!
Varm hälsning, Lill

Länkar:
You Tube. Sök på Marianne Williamson.
www..crimsoncircle.com
www.Angelics-speak.com

 

Comments are closed.