Prinsessan och shamanen

Written by lillandersson on juni 30th, 2019

I Norge är det upprörda känslor att Prinsessan (Märtha-Louise)  marknadsför sin turné med en shaman med hjälp av sin prinsesstitel. Likaså är det upprörda känslor över att shamanen menar att leukemi beror på obalans i blodet.

Prinsessan och shamanen var med i ett inslag på Skavlan. Jag fick känslan av att shamanen verkligen visste vad han talade om, men jag vet inte.

Tänk om prinsessans livsuppgift är att sprida budskapet om shamanismen vidare till oss idag och tänk om det ligger något i det shamanen säger?!

För 40 år sedan var jag på en resa till Peru. Jag reste med några väninnor men kände starkt att jag ville resa ensam så jag lämnade sällskapet och tog mig till Cusco (och gick sedan Inkaleden).

En sen eftermiddag gick jag till ruinerna vid Sachsayman utanför Cusco. Jag var alldeles ensam och det var hänförande att gå där bland ruinerna.

Som från ingenstans dök det upp en man. Jag blev först rädd, men ju mer han talade ju mer fascinerad blev jag.

Jag tillbringade några dagar i samtal med honom. Han berättade precis vem jag var och vad jag skulle göra med mitt liv. Jag är ganska övertygad om att han var någon slags andlig vägledare, kanske shaman.

Han sa bland annat att jag skulle arbeta med känsliga barn. Som snart nyutexaminerad ekonom kändes det mycket främmande, men det skulle visa sig att 30 år senare arbetade jag med autistiska ungdomar.

Efter mötet med mannen i Cusco har jag mer eller mindre medvetet sökt ursprunget från Inka-riket, mayafolket etc.

Jag måste dock erkänna att jag varit skeptisk till det shamanska med sina speciella dofter, skallror, trummor och ritualer. Det tog ett bra tag innan jag förstod att detta var ett värdefullt kompliment till mina övriga andliga tekniker.

För ett antal år sedan erbjöds jag sista platsen på en shamansk healingritual ”Kausay Muju”. Jag tänkte att jag kan väl se vad det är för något åtminstone. Jag blev förvånad över hur kraftfull ritualen var.

Det tog mig långsamt in på en ny resa och jag har precis gått färdigt Medicinhjulet – Shamanens väg.

Men precis som shamanen Durek Verrett påpekade vid sitt besök hos Skavlan blir man inte Shaman genom att gå några kurser.

I våras var några shamaner från Peru på besök på Naturhuset Naturligtvis i Ubbhult (ett fantastiskt ställe). Jag var med när de gjorde en ceremoni för Moder Jord.

Det jag slogs av var deras ödmjuka vördnad för och tacksamhet över allt i naturen. Shamanerna från Peru –  Queroindianerna har fått till sig att komma till Norden och dela med sig av sin kunskap och sina traditioner.

Det är nog inte en slump att prinsessan nu turnerar med en shaman. Vi kan ta värdefull hjälp av de shamanska ritualerna för att återupprätta vår kontakt med och vördnad för Moder Jord och hitta tillbaka till balansen mellan kropp och själ. Det är enormt viktigt för oss idag.

Jag är mycket tacksam för de tekniker och ritualer som jag fått lära mig och det är en glädje att få dela med sig av dessa.

På midsommardagen fick jag med stor ödmjukhet hålla  en shamansk bröllopsritual för ett par som funnit varandra bl.a. i sitt gemensamma intresse för djur och natur. Det var en mycket vacker stund vid en blomstrande sommaräng och med en glittrande liten sjö precis intill.

Jag ger healingbehandlingar med shamanska inslag där jag använder trumman. Jag kommer till hösten att ha en shamansk ritual ”Plejaderna”och en kurs i den kraftfulla healingtekniken ”Kausay Muju”.

Jag önskar prinsessan Märtha-Louise och shamanen  Durek Verrett lycka till med sin turné och sin nyvunna gemenskap!

Ps Prinsessan Märtha-Louise har för övrigt skrivit värdefulla böcker om att ta kontakt med Änglarna samt egen erfarenhet av och råd om högkänslighet Ds.

 

 

Comments are closed.