Mysterieskolor

Written by lillandersson on december 17th, 2018

Till min glädje har flera personer frågat varför jag inte skrivit på länge. En av förklaringarna är att annat upptagit min tid och mitt intresse. Om detta vill jag nu berätta:

Jag hörde talas om Mysterieskolorna när jag var på en resa till Egypten 2014. Jag hade i en meditation fått till mig att packa resväskan för att åka till Egypten. Väskan stod packad ett halvår innan det var dags. Jag hyrde då in mig på Aschebergsgatan. Där fanns en annan healer som ville låna min bänk. Eftersom så mycket för min del handlar om energier så tänkte jag att i så fall får jag ta reda på vem hon är. Sagt och gjort jag bokade en behandling med henne. Det var en djup, fascinerande och klargörande healing. Efteråt lade hon fram ett prospekt på en resa till Egypten och sa ”Det finns en plats kvar – är den din”? Jag kände hur hela jag vibrerade och utan att veta hur jag skulle få ihop pengar till resan svarade jag på stående fot JA! Då förstod jag varför jag fått till mig att packa resväskan för att resa till Egypten..

Energiresan gick till Luxor och Konungarnas och Drottningarnas dal. Jag visste egentligen alldeles för lite om Egyptens historia – men så gott jag kunde tog jag in det jag såg och det jag hörde. Leah som ledde resan hade också djupa meditationer på olika platser. Det var som att vi var vägledda för vakterna såg till att vi fick vara själva. Vi fick också genom en andlig guide kontakt med en fantastisk healer som arbetade mycket med örter. Många av er har fått prova hans olja ”light” som hjälper till att öppna upp det inre klarseendet. Vid ett tillfälle när vi besökt ett tempel och var på väg därfrån i vår minibuss sträckte några pojkar upp en Ankh och jag kände starkt att jag skulle köpa den. Jag hade ingen aning om vad den stod för men började mer och mer intressera mig för denna egyptiska symbol ”livets nyckel”. 

Ankh

Några år senare ordnade Leah en resa till Malta. Även denna resa kände jag starkt att jag skulle följa med på. På denna resa fick vi också kontakt med en fantastisk person Frances Xavier som forskat på alla vackra ruiner som finns på Malta. Hans övertygelse var att Malta är spår av Atlantis. Han hade utifrån sin intuition och andliga kontakt skrivit en bok om varje tempel. Vi följde hans bok och besökte ruinerna utifrån den utgångspunkten. Det var starka och djupa upplevelser. Vid en ruin berättade Leah att undervisning skett där i Mysterieskolorna. Men de är ju kopplade till Egypten sa jag förvirrad. Visst sa Leah, men ursprunget kommer från Atlantis. En djup, djup längtan väcktes i mig och jag kände att jag ville veta mer om mysterieskolorna, men jag visste inte var och hur så jag släppte det.

Ytterligare några år senare nämnde en väninna till mig att det fanns ett Tempel på Gottskär i Onsala dit man kunde åka på lunchmeditation. Det lät fint tyckte jag så vi åkte dit en dag. Utanför templet fanns en stor Ankh och något djupt inom mig slog återigen an. I det vackra Templet fanns fler  vackra symboler. Det berörde mig djupt. När vi kom ut ur templet hittade jag broschyrer där det stod att här förvaltades mysterieskolornas kunskap. Jag baxnade – det var som att komma hem.

Jag anmälde mig direkt  som medlem i Rosenkors-Orden. Här känner jag att jag får möjlighet att fördjupa mig i det som alltid intresserat mig – filosofi,konst, religion, mystik och vetenskap. Här har mysterieskolornas kunskap förvaltats och förädlats och är nu mer och mer tillgänliga för alla som söker sin inre sanning. Grunden är framförallt precis som devisen över templet i Delfi: ”Känn dig själv”. Grundpelarna är hermetism med alkemi, kabbala med Livets Träd och Gnosticism. Man möts till vackra initieringar i Templet och till utvecklande samtal och studier.

Jag har arbetat deltid inom habiliteringen men pga stora nedskärningar varken kunde  eller ville jag fortsätta med detta. Jag sökte olika kompletterande arbeten, men hittade inte något som passade mig. Som av en händelse dök det upp en anställning på halvtid hos Rosenkors-Orden. Jag kände att detta ska jag ägna mig åt – och så blev det. Jag leder även Rosenkors-Ordens lokala enhet  i Göteborg.

Med detta vill jag berätta hur jag upplever att vi på ett fantastiskt sätt leds genom olika möten med människor dit vi är ämnade att vara. Egentligen är det ”bara” att följa med och ha tillit till livet. Oftast när det är helt rätt behöver vi inte tveka för det är så självklart. Men det kan vara nog så svårt att hålla ut innan dess och att våga släppa taget om det till synes trygga sammanhang vi är i.

Om just du känner att min berättelse slår an hos dig kan du söka mer på Rosenkors-Orden AMORC. Du kan även prova en gratis kurs om du söker på mysterieskolorna.se.

Lill, Lorelei

 

 

Comments are closed.