Min fru vill inte ha sex

Written by lillandersson on juni 30th, 2017

En klient som kom till mig inledde sessionen så här:

På vägen till dig slog det mig att jag betalat ganska mycket pengar för att gå till dig, men det har verkligen varit värt det. Jag har släppt min negativa inställning till min fru. Genom att du och jag har kunnat prata om det som jag inte pratat om med någon annan har jag också vågat prata mer med min fru. Det är inte längre så fientligt mellan oss. Visserligen får jag inte sex, men vi har så mycket annat gemensamt och kanske kan vi komma längre.  Det är  en djup inre resa som jag påbörjat. ”

Det värmde mitt hjärta mycket att få den här mannens kommentar och med hans tillstånd delar jag med mig av hans resa, för det är precis detta jag vill inspirera till.

Första gången han kom till mig var han ganska frustrerad över att inte få sex. Han funderade på om han skulle skilja sig eller inte. Han var beredd att lägga tid, pengar och inte minst inre arbete på det.

Vi möttes i samtal, healing, coaching och beröring och mer och mer vågade han öppna sig och vågade pröva sitt förhållningssätt och sina inre föreställningar.

Han kunde t.o.m. erkänna att han var en del i problemet. Han insåg att han pushat och velat för mycket och inte riktigt känt in sin fru.

Han fick i processen hjälp att få syn på sitt eget barndomstrauma, att bli avvisad sexuellt och att skämmas för sin sexualitet. Hans fru hade sitt trauma med sig. Hon hade varit sexuellt utnyttjad.

Så möts dessa två personer utifrån sina inre sårade barn. Dessa ”barn” har byggt höga skyddsmurar kring sitt hjärta och sitt kön. Rädslan styr, men triggar också.

I healing och samtal fick mannen på ett kärleksfullt sätt möjlighet tt bli medveten om att se sina mönster och möjlighet att justera sina föreställningar och beteenden, så att han kunde möta sin fru utifrån en ny utgångspunkt.

Det mest framgångsrika är givetvis att båda parter arbetar med sig själva, blir medvetna, helar sina sår och förändrar sin bild av sig själva och varandra.

En man som blivit avisad och hånad lever med sin rädsla för att bli avvisad. Det är då lätt att bli pushig och krävande. Ofta går mannen in i skyddsbeteenden för att undvika att känna smärtan, som t.ex. att arbeta för mycket, ta till droger etc.

En kvinna som varit sexuellt utnyttjad stänger sin Yoni och kroppen går in i stand by. Det är ofta så att hon inte vill ha kroppskontakt alls då en kram upplevs som krav på sex och hon har en djup rädsla att bli utnyttjad. Inom sig vet hon att hennes gränser någon gång inte respekterats och därför väljer hon mer eller mindre medvetet att skydda sig och sin kropp.

Det krävs en mycket varsam man för att hon ska öppna sig. Det är först när hon känner sig trygg som de verkligen kan få ett djupt möte både på ett personligt och sexuellt plan. Tyvärr är det så att en man som blivit avvisad och som är rädd för detta  alltför ofta  ”begär” att få komma in i den kvinna som inte är redo. Det förstör oerhört mycket. Lika sorgligt är det att många kvinnor stängt sina yonis och sitt hjärta och skulle behöva hjälp att öppna sig och våga älska igen. Det finns terapeuter som är specialiserade på att varsamt lösgöra blockeringar i kvinnans underliv. De spänningar som sätter sig där hindrar njutning för båda parter.

I en relation där båda bär med sig känslomässiga sår (vilket de flesta av oss faktiskt gör) blir det ofta en destruktiv kärleksdans där parterna sårar varandra och båda mår dåligt.

Så om relationen eller sexualiteten inte fungerar mellan två partner har det stort värde om båda tar kontakt med terapeuter och tar ansvar för sina känslor och sin sexualitet så att underbara möten och härligt  sex kan bli möjligt.

Ps Metro 21/6 2017 tar just upp att antalet sextillfällen minskat och att många skulle önska att det var tvärtom. Den vanligaste orsaken antas vara trötthet och stress. Så önskan om mer och bättre sex finns hos många. Det konstateras att många tyvärr har svårt att prata om just detta ämne Ds

Önskar dig en underbar sommar med tid för dig själv och tid för varandra, närhet, beröring, intima samtal och skön avkoppling.

Med värme,

 

Comments are closed.