Gott Nyskapande År!

Written by lillandersson on december 29th, 2016

Min dagbok
brukar jag varje nytt år titta tillbaka i och reflektera över året som gått samt meditera och tänka på vad jag vill kommande år. Att skriva dagbok är ett bra redskap i personlig utveckling. Det är ett sätt att få perspektiv på sig själv och det man är i.

En röd tråd genom årets dagbok har varit utmaningen att vara sann mot mig själv. Var vill jag vara/inte vara? Vad/vem behöver jag säga ja/nej till? Det är i de små valen i vardagen som vi utvecklas. Att våga vara sann och våga avvisa är svårt för det rör vid en av våra djupaste rädslor – att vara ensam, men när vi vågar skapar det utvecklingsmöjligheter för alla inblandade.

Det jag fascineras av är hur det som jag kanske trodde var stabilt förändras. Jag har behövt lämna vänskapsrelationer och utvecklande sammanhang. Förändring är en del av livet. Att ibland våga släppa taget är så oerhört viktigt för att få in något nytt. Likaväl som jag förundras över det som jag släppt i mitt liv, lika mycket gläds jag åt nya vänner som kommit in i mitt liv och verkligen delar mina intressen.

Att släppa taget
om det som inte längre tjänar oss – vad det än är – saker, relationer, arbeten, boenden, föreställningar, negativa tankar etc ger frihet och flöde i livet. Faktum är att det är själva grunden till att bli hel. Det kluriga är att det kan vara svårt att veta vad det är då det kan ligga dolt i vårt undermedvetna.

Jag har haft god hjälp av min favoritfilosof Osho som uttrycker det så här (citerat ur Osho Tarotlek):
” Om du märker att stunden att ta farväl har kommit, därför att vägarna skiljs åt vid denna korsning, säger du adjö med stor tacksamhet för allt vad den andre har varit för dig, för alla glädjeämnen och njutningar och alla vackra ögonblick som ni har delat med varandra. Utan att lida, utan smärta skiljs ni helt enkelt åt”

Sexualitet
är ett område där vi kan behöva våga släppa gamla föreställningar för att få nya, vackra upplevelser. Många kvinnor och män har genom tantran fått möjlighet att njuta mer. Lusten kommer när vi släpper kraven och slappnar av.

På området sexualitet har det kommit två nya böcker som heter ”Kvinnans Tao och Mannens Tao, vägen till lycka, potens och livskraft”. Författaren Iréne Andersson menar att vi behöver förändra vår syn på sexualitet, inte minst männen behöver återerövra en positiv  bild av sin sexualitet. I boken presenteras övningar för att  bli medveten om och lära sig att kultivera sin sexuella energi.

Forskning
bekräftar den magi jag kände som barn och det som jag erfarit i mitt arbete med healing och medialitet. Detta glädjer mig verkligen!

I en intressant bok ”Fältet” presenterar författaren Lynne McTaggert ett radikalt nytt vetenskapligt paradigm som hävdar att ett energifält förenar allt i universum och att människans kropp oavbrutet interagerar med detta enorma hav av energi. Fältet är ansvarigt för våra sinnens högsta funktioner – vårt minne, vår intuition och kreativitet – och kan förklara många av människans djupaste mysterier – från alternativmedicin och andlig healing till paranormala upplevelser och det kollektiva omedvetna. Vetenskaplig forskning har på senare tid visat att medvetandet spelar en central roll i utformningen av vår värld och att det bakom allt finns en livskraft. Det antyds att vi skapar med våra intentioner!

Livet är just NU. Så släpp det du behöver släppa och skapa nytt!

Lill, Lorelei

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.