Tillit – Att lita på sig själv

Written by lillandersson on februari 7th, 2013

 

Jag citerar ofta vår älskade nationalskald Tomas Tranströmer som skaldar: ”Valv efter valv öppnar sig, du blir aldrig färdig och det är som det ska”.

För mig är det en sanning att vi kommer djupare och djupare i medvetenhet, inte minst när vi vågar vara öppna och sårbara i nära relationer.

Ur Osho Zentarot citerar jag kortet Helande: ”Du bär på ditt sår. Du är så beredd att bli sårad, du bara väntar på det. Var medveten om ditt sår. Gör det inte större, låt det helas, det kan bara helas om du går till dess rötter. Med en öppen och accepterande attityd kan vi läkas och också hjälpa andra att bli friska och hela”.

Jag skrev i början av året att jag har som mål att vara i tillit. Nu har jag fått djupare insikter vad det innebär för mig. Jag har varit i ett sammanhang där jag upplevt att orden och det jag känner in inte har stämt. Jag vill gärna tro människor om gott och har ansträngt mig för att lita på orden – men mer och mer känt att något inom mig protesterar. Kroppen knyter sig och min intuition säger mig att det är något som inte stämmer. Jag känner mig förvirrad.

När jag mediterar på detta kommer jag till sårets rötter. Jag får jag kontakt med en ensam liten tjej som sitter i en fuktig grotta och inte vågar komma ut för att hon inte litar på någon. I meditationen tar jag henne i famn, sveper en varm filt omkring henne och talar om för henne att jag ska göra allt för att hon ska kunna lita på mig.

Detta är ett tema som ofta kommer upp i healingbehandlingar. Jag inser att jag överger mig själv när jag litar mer på vad andra säger än det som min intuition visar mig. Jag inser att mitt barndomssår ännu inte är läkt – att jag inte fullt ut litar på mig själv. Om och om igen påminns jag om att det enda som är viktigt är att lita på mig själv. Jag är tacksam för att jag fått dessa insikter.

Björn Ranelid har som rubrik på en av sina böcker ”Bär ditt barn som den sista droppen vatten”. Det är vackert. Att vad som än händer lyssna till sitt inre sårade barn. Ta det i famn och göra vad jag kan för att mitt inre sårade barn ska kunna lita på mig.

När jag insåg att jag faktiskt inte litar fullt ut på min intuition bad jag om något som skulle kunna påminna mig om TILLIT. Jag letade bland mina smycken men hittade inget. Då kommer en kär vän till mig med en mycket vacker trollslända i silver och pärlemor. Jag älskar trollsländor. De står för intuition. Jag kände att den här trollsländan kom som ett svar på min önskan och hon kommer att hjälpa mig att vara sann mot mig själv och hjälpa mig att ha TILLIT till min intuition.

 

 

 

Comments are closed.